Nye øl og sidere i spesialpolhyllene i desember

Trenger du en pause fra juleølet? Da er dette løsningen

Trenger du en pause fra juleølet? Da er dette løsningen

Norske sidere av en annen verden og supre kandidater til peiskosen for dem som ikke får ølet konsentrert nok.
Julie Helene Amundsen
05 Desember 2018 - 14:10

Founders Brewing fra Michigan, USA stiller sterkt med to kraftpakker i toppen denne gang, nemlig Breakfast Stout og Backwoods Bastard - det burde holde til peiskos gjennom hele døgnet. Men det er likevel de to norske siderne som får mest oppmerksomhet. På den ene siden Lindheim Ølkompanis Cider Rosé som danker ut ikke bare de fleste sidere, men også de fleste roseviner gjennom sin kompleksitet. Imponerende håndverk.

Åkre Gårds Edel Tørr Is-Sider Fatlagra er også en helt unik is-sider all den tid den er gjæret ut så langt som mulig. Det betyr at den har solide 15 prosent alkohol, men ikke at den er helt tørr, restsukker ligger på 60 gram/liter, mot 210 for Åkres vanlige is-sider. Og så har den fått en avsluttende modning i sherryfat. Den er derfor perfekt for alt fra juledesserten til peiskosen julaften - eller som gave til den som har alt. 

Antall øl i spesialutvalget er begrenset i desember, og her ser du fordelingen på de ulike butikkene

På neste side finner du ølene og siderne listet etter poeng

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 6. desember 2018.  Produktene er tilgjengelig i 10 polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Oslo City, Oslo Storo, Bergen Storsenter, Sandnes Kvadrat, Trondheim Bankkvartalet, Ålesund Moa, Tromsø Langnes, Molde, Kristiansand Lillemarkens og Bodø City Nord. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her