TEST: Trenger du en pause fra juleølet? Da er dette løsningen

Test Nye øl og sidere i spesialpolhyllene i desember

Trenger du en pause fra juleølet? Da er dette løsningen

Norske sidere av en annen verden og supre kandidater til peiskosen for dem som ikke får ølet konsentrert nok.

Founders Brewing fra Michigan, USA stiller sterkt med to kraftpakker i toppen denne gang, nemlig Breakfast Stout og Backwoods Bastard - det burde holde til peiskos gjennom hele døgnet. Men det er likevel de to norske siderne som får mest oppmerksomhet. På den ene siden Lindheim Ølkompanis Cider Rosé som danker ut ikke bare de fleste sidere, men også de fleste roseviner gjennom sin kompleksitet. Imponerende håndverk.

Åkre Gårds Edel Tørr Is-Sider Fatlagra er også en helt unik is-sider all den tid den er gjæret ut så langt som mulig. Det betyr at den har solide 15 prosent alkohol, men ikke at den er helt tørr, restsukker ligger på 60 gram/liter, mot 210 for Åkres vanlige is-sider. Og så har den fått en avsluttende modning i sherryfat. Den er derfor perfekt for alt fra juledesserten til peiskosen julaften - eller som gave til den som har alt. 

Antall øl i spesialutvalget er begrenset i desember, og her ser du fordelingen på de ulike butikkene

På neste side finner du ølene og siderne listet etter poeng

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 6. desember 2018.  Produktene er tilgjengelig i 10 polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Oslo City, Oslo Storo, Bergen Storsenter, Sandnes Kvadrat, Trondheim Bankkvartalet, Ålesund Moa, Tromsø Langnes, Molde, Kristiansand Lillemarkens og Bodø City Nord. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen