Tester og tips om vann

Vann fra springen har nesten aldri vært så omtalt som nå - her finner du de beste tipsene og testene av vann!
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 10:13

Varselslampene har gått for fullt for folk i hovedstaden - en av våre hverdagsdelikatesser, vann rett fra kranen, er ikke lenger trygt å nyte!

Men fortvil ikke!
 
Det finnes mange gode alternativer for deg som ikke tar sjansen på kranvannet.
 
Vann den nye trenden
For noen år siden var det ikke mange som ville ha trodd at vann på flaske skulle bli den suksessen som det har blitt i Norge.
 
Nå skal vi være helt ærlige - vi har faktisk jevnt over veldig godt vann tilgjengelig rett fra springen. Ikke minst vet vi å sette pris på det etter å ha vært ute på reise i utlandet.
 
Siden midten av 90-tallet har tilbudet av forskjellige flaskevann formelig eksplodert, og det å velge rikitg vann til riktig anledning kan være vanskelig.
 
Apéritifs testpanel gjennomførte i 2006 en stor test av vann, både med og uten kullsyre, med og uten smak.

Se selv hvordan din favoritt gjorde det i vanntesten 2006.

Gode tips
Befolkningen i Oslo blir nå anbefalt å koke vannet i minst tre minutter før det benyttes.
 
De fleste som har smakt kokt vann, er enige i at det lett får en flat og ufrisk smak, og det er ikke like fristende som den duggfriske drikken vi er vant til.

Vi i Apéritif vet råd!
 
Det er faktisk enklere enn du tror å lage ditt eget delikate smaksatte vann - se bare denne artikkelen.

Van(n)vittige artikler
Du kan finne en rekke gode artikler på temaet vann i Apéritif sin dedikerte seksjon om denne krystallklare drikken.
 
Her vil du lære om forskjellen på vann i kran og på flaske, få gode tips til servering og oppbevaring, eller hva med å sjekke hvilken kranvann som ble kåret som det beste i landet?
 
Hva er egentlig vann?
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her