De lager drikkevennlig urkraft
Foto: (The Broth Company)

De lager drikkevennlig urkraft

The Broth Company betyr helt naturlig fremstilt kraft som kan drikkes som den er, varm eller kald, brukes som ingredienser i drikke, eller brukes i matlaging.

Strømme-Throndsen Design har i flere tiår vært med på å designe og utforme merkevarer i dagligvarebransjen. Den lange erfaringen med retail og matmarkedet gjør at de er tett på og fanger opp nye trender.

En av dem er en trend fra USA, populært kalt bone broth, som kan sammenlignes med god gammeldags drikkebuljong. Så egentlig ikke noe nytt, men noe de synes fortjener mer oppmerksomhet og mer kvalitetsorienterte produkter. De ønsket derfor å lansere gode krafter, ment for å drikke, laget fra bunn helt uten tilsetningsstoffer

Den beste energidrikken
Under pandemien begynte gjengen å eksperimentere litt med krafter på kontoret. De bestemte seg for å gjøre idé og eksperiment til virkelighet, men de skjønte at de trengte eksperthjelp. Jeg møter Morten Throndsen og Susanne Munch-Rasmussen fra designbyrået og den profilerte kokken Øyvind Hjelle som har vært med på å utvikle produktet. Sammen lanserte de i januar i år, The Broth Company som har tre forskjellige drikkekrafter på markedet.

Øyvind Hjelle er en av landets mest erfarne kokker og har med disse kraftproduktene fått en drøm i oppfyllelse. Foto: The Broth Company

Øyvind har 30 års erfaring som kokk, først i restauranter som blant andre Palace Grill og Feinschmecker, så for Kulinarisk Akademi og de siste årene som kokk og konsulent, også for industrien. Han forteller engasjert om alt det nyttige og gode du får ut av kraften.

Når du koker ferske kjøttfulle bein fra dyr, følger det også med sener, brusk og muskelfester som inneholder flere, mer konsentrerte og andre type næringsstoffer enn rent kjøtt. I det beinene etter 10 timer kokes i stykker, slippes all denne næringen ut i kraften. Øyvind omtaler dette som dyrets urkraft. Her får du ut fosfor, kalsium, jern, sink, vitaminer og magnesium. Det finnes også mye kollagen i dyrebein som støtter muskler og ledd og som mange mener gjør at huden holder seg yngre, men de lærde strides om dette bare er omgjort til aminosyrer før vi får det i oss.

TBC Carton 500ml 4x Creative 2 Render.jpg [216.25 KB]Uansett så er vi alle rundt bordet enige om at dette i hvert fall ikke er et usunt produkt. Altså, det var jo dette våre gamle skihelter fikk servert på femmila om enn i en litt saltere versjon. Det er et produkt som gir næring og energi samtidig som du får i deg oppbyggende og restituerende næringsstoffer og proteiner. Ikke minst er det helt naturlig fremstilt, i motsetning til mange energidrikker og proteinbarer. Det kan også være en god erstatning for dagens fjerde eller femte kaffekopp.

Alternativ til buljong(terning)
Drikkekraftene er blitt et fast innslag hos alle som jobber hos Strømme-Throndsen Design, og Susanne og Morten anbefaler å tilsette litt ekstra smak i koppen. Det kan være helt enkelt som en dråpe sitron eller litt salt, men de syns også det er godt med litt friske urter eller for eksempel tørket sopp. De har også prøvd drikkekraftene i smoothie med stort hell. I tillegg til at kraftene ikke setter voldsom smak, tilfører de protein og gelatinet gjør smoothien luftigere og mykere.

TomatBasilikum_Broth_MF2.jpg [239.78 KB]Alle kraftene kan selvfølgelig også brukes i mat, og er et veldig godt alternativ til de litt salte buljongterningene. De har lansert tre forskjellige typer så langt, én laget på kyllingskrog, én på bein fra storfe og én grønnsakskraft. Den vegetariske har selvfølgelig ikke alle egenskapene som de to andre har, men er rik på vitaminer og et godt supplement.

Foreløpig er drikkekraftene kun lansert i egen nettbutikk, litt fordi de ønsker at det skal komme god informasjon sammen med produktet de sender ut. Varemerket skal bygges opp sten for sten og ambisjonen er å lansere internasjonalt på sikt.

ChickenPortebello_MF.jpg [256.72 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her