Tidlig høst fra down under

Ukens vin har det du ønsker deg på denne tiden av året, frisk nok til at den kan nytes på lune høstdager og varm nok til dagene hvor temperaturen blir faretruende lav. Dessuten er prisen på riktig side av hundrelappen.

Fra Australia er vi vant til å få varme krydrete rødviner med mye bærsødme. Ukens vin har alt dette samtidig som den også er utstyrt med en forfriskende evne. Ikke bare rent fysisk men også mentalt, siden prisen er magiske 99,90. Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2005 (41826) byr allerede i duften på saftige og søte røde og mørke bær med fint krydderpreg og passe dose med sjokolade og mokka. Smaken følger opp med søt men likevel frisk frukt, tanninene er bløte og behagelige, og krydderet dominerer i finishen. En svært fruktig shiraz som er veldig lett å like. Super til lam i litt krydret utgave, men også senhøstlige grillparties, samt ostebordet.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Weighbridge Shiraz representerer enkleste nivå fra kvalitetsprodusenten Peter Lehmann. Enkleste i den forstand at de er tilpasset et bredt marked - hovedsakelig England men også resten av Europa. Derfor er også prisen gunstig, for Lehmanns øvrige viner starter normalt 20 kroner høyere med Peter Lehmann Barossa Shiraz 2011 (31755) og opp til enkeltvinmarksvinen Stonewell Shiraz som for øvrig kommer i ny årgang, 1998, stor og fullpakket med søte bær i en tilnærmet portvinsstil, senere i høst men da til en pris som er tre ganger Weighbridge.

Druene til Weighbridge Shiraz kommer imidlertid ikke bare fra Barossa hvor for øvrig Peter Lehmann har en legendarisk status, men fra hele South Eastern Australia. Fatbruken er balansert, kun en tredel av vinen har vært innom tre, og det kun i tre måneder. Slik bevares mest mulig av den intense shirazkarakteren denne delen av Australia er så kjent for.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen