Tidligere Åkesson-sjef dømt

Den tidligere sjefen og eieren i det svenske selskapet Åkesson Vin er dømt til betinget fengsel og dagsbøter for bestikkelse.

Den fjerde rettsaken i Systembolag-saken er avsluttet. Den endte med at den tidligere administrerende direktøren i Åkesson Vin, Anders Åkesson, ble dømt.
 
Stockholm Tingsrätt sier i dommen at påtalemyndigheten har bevist at den tidligere sjefen og eieren har hatt en ledende rolle. Han har bestemt hvilke såkalte aktiviteter som skulle gjennomføres for å påvirke ansatte i Systembolaget. 
 
Gavekort
Åkesson Vin har gjennom et frittstående konsulentselskap gitt butikksjefer reisegavekort for nesten 140 000 svenske kroner, slår retten fast.
 
Senere har konsulentselskapet, som heter The Visible Company, fakturert Åkesson Vin for markedsføringskostnader. Til gjengjeld for gavekortene skulle Åkessons produkter få en bedre eksponering i butikkene.
 
Ikke tiltale
Alle ble ikke dømt i denne rettsrunden. Det ble ikke reist tiltale mot Torbjörn Berner, som jobbet med konsulentvirksomhet for Åkesson Vin. Saken hans var foreldet og et eventuelt lovbrudd ville dermed ikke fått noen rettskraftig dom. Dette bekrefter Stockholms Tingsrätt til nyhetsbrevet  WOW News.

- Det er godt man ikke blir straffet når man er uskyldig, sier Berner til nyhetsbrevet.

- Ellers har jeg ingen kommentar. Dette vil jeg legge bak meg nå, sier han.

Samtidig som Åkesson ble dømt ble fire tidligere ansatte i Systembolaget dømt for å ha tatt i mot bestikkelser.

Ny runde til høsten
Denne rettsrunden gjelder bare for fem av de tilsammen 15 butikksjefene som har blitt tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser . De andre blir stilt for retten tidligst til høsten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen