Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Vinhandleren Rudy Kurniawan er tiltalt for å ha forsøkt å selge falsk vin for mer enn 7,3 millioner kroner.
16 Mars 2012 - 14:06

FBI pågrep torsdag i forrige uke vinhandleren Rudy Kurniawan for flere tilfeller av svindel samt forsøk på å selge falsk vin i perioden mellom 2007 og 2012.

– Herr Kurniawans dager med vin og rikdom er over dersom han blir dømt, sier advokat Preet Bharara i en uttalelse.

– Rudy Kurniawan utga seg for å være en vinentusiast som kunne avsløre falske viner, men han var selv en forfalsker, heter det.

I en av svindelsakene prøvde han å selge minst 84 flasker med vin han oppga å være fra Domaine Ponsot i Bourgogne i Frankrike. Blant annet fra Grand Cru marken Clos Saint Denis i årgangene mellom 1945 og 1971, selv om Ponsot ikke produserte vin fra vinmarken før i 1982. Flaskene var ventet å bli solgt for 3,4 millioner kroner.

Avslørte svindel med italiensk vin i Danmark

Han prøvde også å selge en flaske som han sa var fra Domaine Ponsots 1929-årgang. Vingården begynte imidlertid ikke med tapping før i 1934, ifølge tiltalen.

Kurniawan ble pågrepet i Los Angeles torsdag og er tiltalt for tre tilfeller av vinsvindel og to tilfeller av e-post-svindel. Hvert enkelt lovbrudd kan gi maksimalt 20 år i fengsel.

35-åringen som egentlig er fra Jakarta i Indonesia, bor ifølge tiltalen ulovlig i USA. Han skal ha solgt vin for mange millioner de siste årene. I 2006 solgte han for 197 millioner kroner.

Ulike nettsteder og nyhetstjenester har omtalt fenomenet Rudy Kurniawan og hans mistenkelige forretningsvirksomhet gjentatte ganger i løpet av de siste årene.

Jacob's Creek utsatt for svindel

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her