Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Vinhandleren Rudy Kurniawan er tiltalt for å ha forsøkt å selge falsk vin for mer enn 7,3 millioner kroner.

FBI pågrep torsdag i forrige uke vinhandleren Rudy Kurniawan for flere tilfeller av svindel samt forsøk på å selge falsk vin i perioden mellom 2007 og 2012.

– Herr Kurniawans dager med vin og rikdom er over dersom han blir dømt, sier advokat Preet Bharara i en uttalelse.

– Rudy Kurniawan utga seg for å være en vinentusiast som kunne avsløre falske viner, men han var selv en forfalsker, heter det.

I en av svindelsakene prøvde han å selge minst 84 flasker med vin han oppga å være fra Domaine Ponsot i Bourgogne i Frankrike. Blant annet fra Grand Cru marken Clos Saint Denis i årgangene mellom 1945 og 1971, selv om Ponsot ikke produserte vin fra vinmarken før i 1982. Flaskene var ventet å bli solgt for 3,4 millioner kroner.

Avslørte svindel med italiensk vin i Danmark

Han prøvde også å selge en flaske som han sa var fra Domaine Ponsots 1929-årgang. Vingården begynte imidlertid ikke med tapping før i 1934, ifølge tiltalen.

Kurniawan ble pågrepet i Los Angeles torsdag og er tiltalt for tre tilfeller av vinsvindel og to tilfeller av e-post-svindel. Hvert enkelt lovbrudd kan gi maksimalt 20 år i fengsel.

35-åringen som egentlig er fra Jakarta i Indonesia, bor ifølge tiltalen ulovlig i USA. Han skal ha solgt vin for mange millioner de siste årene. I 2006 solgte han for 197 millioner kroner.

Ulike nettsteder og nyhetstjenester har omtalt fenomenet Rudy Kurniawan og hans mistenkelige forretningsvirksomhet gjentatte ganger i løpet av de siste årene.

Jacob's Creek utsatt for svindel

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen