Tjene penger på vin? Kjøp Pétrus!

Tjene penger på vin? Kjøp Pétrus!

Fransk toppvin er det sikreste kjøpet for vininvestorer, mener Christie’s.
06 August 2012 - 10:45

Med et snitt på 14 prosents avkastning over mange år, ligger den franske produsenten Pétrus helt i toppen på Christie’s liste over de sikreste investeringsobjektene. Det fortalte auksjonshusets Anthony Hanson da han i juli talte på en samling for mat- og vinspesialister i Wien, skriver Drink Business.

Utover toppvinene fra Pétrus, rådet Hanson vininvestorer til å fokusere på «de 10 store», alle fra Bordeaux:

Lafite Rothschild, Mouton Rothschild, Latour, Margaux, Haut-Brion, Pétrus, Cheval Blanc, Ausone, Le Pin og Lafleur.

Etter disse, men fremdeles innenfor grensene av Frankrikes mest fornemme vinregion, pekte Hanson på Léoville Las Cases («den første av de neste», ifølge Hanson), Léoville Poyferré, Léoville Barton, Montrose og Cos d’Estournel.

Ifølge Christie’s oversikter har Lafite og Latour gitt de høyeste gjennomsnittsprisene de siste månedene.

I foredraget sitt dro Hanson også innom Burgund, hvor han pekte på Domaine de la Romanée-Conti (DRC) og Henri Jayer som regionens mest sukessrike foran produsenter som Leroy, Roumier, Rousseau og Comte Georges de Vogüé, før han plasserte Ponsot, Dujac, Liger-Belair and Méo-Camuzet på nivå tre.

Ifølge Hanson sank markedet for fine viner med 11,4 prosent, fire milliarder dollar, i 2011 fra året før. 25 prosent av Christie’s omsetning kommer fra salg i Hong Kong, 25 prosent fra London og 14 prosent fra New York.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her