To cocktails unna Japan

To cocktails unna Japan

Vinneren av Beefeater 24 vinner en reise til Japan. Her er deltakerne i den norske finalen.
09 September 2013 - 16:24

Den norske finalen i Pernod Ricards Beefeater-konkurranse går av stabelen på Seeds i Oslo 15. september.

Det er fjerde gang denne internasjonale konkurransen for bartendere arrangeres, og i år deltar representanter fra 26 land, heter det i en pressemelding.

Konkurransen tar mål av seg til å inspirere ledende bartendertalenter til å lage nyskapende tolkninger av klassiske cocktails, og i år består oppgaven i å lage ikke bare én, men to drinker.

Bartendere vil få i oppgave å lage en klassisk cocktail med Beefeater Dry, deretter skal de lage en moderne tolkning av den klassiske cocktailen med Beefeater 24. I tillegg til cocktail oppskriftene, vil bartendere også bli bedt om å presentere historien bak de to drinkene som blir servert, skriver Pernod Ricard.

LES OGSÅ: Verdens beste barer kåret

Vinneren av den norske finalen skal delta i den internasjonale finalen i London 7. november 2013. Vinneren premieres med en studietur til Japan, og han eller hun vil også få navnet sitt skrevet på Beefeater destilleriets egen «Hall of Fame». Hver av deltagerne i London vil også bli invitert til å delta i kortfilmen «Craft of Bartending» i regi av Beefeater 24.

Her er de finalistene i den norske finalen:
- Anne Maurseth, Oslo (No.19)
- Chris Grøtvedt, Oslo (Theatercafeen)
- Gunnar Zahl, Stavanger (Timbuktu Bar)
- Jesper Høst, Oslo (No.19)
- Joachim Hansen, Stavanger (Nåløyet Bar)
- Marlen Haagensdatter, Lillestrøm (Kragerø)
- Nick Lund, Oslo (Onda Restaurant)
- Pål Bagge, Oslo (Bar Boca & Aku Aku)
- Sondre Kasin, Oslo (Morgenstierne)
- Tim Misseris, Oslo (TGI Friday's City)
- Truls Thomsen, Stavanger (Newsman Bar)

LES OGSÅ: Monica Berg blant de åtte beste i verden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11 medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammegryte med spansk twist
Dagens rett

Lammegryte med spansk twist

Når lammekjøttet får smak av Spania, er det naturlig at også drikkefølget kommer derfra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her