Tok sølv i nordisk kokkekamp

Kokkelærlingene Janey Chen og Christian A. Pettersen fra Charles & De i Sandnes tok sølv i nordisk mesterskap.
Redaksjonen
21 April 2008 - 11:00

I den praktiske delen av konkurransen skulle de lage to treretters menyer basert på ukjente råvarer. Mesterskapet gikk av stabelen i danske Odense. Til slutt var det danskene som gikk til topps på hjemmebane.
 
Tre timer
Fredag var det dampet småflyndre, helstekt kylling og sjokolade som var de sentrale råvarene. Lørdag var det laks, lammerygg med lår og banan eller fiken som sto på menyen.
 
Med basis i hovedingrediensene kunne deltagerne fritt komponere sin egen meny. Denne kunne suppleres med diverse basisingredienser. Deltakerne hadde en halv time til planlegging og tre timer på selve gjennomføringen. Fredag skulle de lage en meny til ni personer, og lørdag skulle de lage mat til 12 personer.
 
Sjokkert
- Jeg ble litt sjokkert da vi fikk en hel lammerygg med lår, men jeg fikk skryt for utbeningen, sier Janey Chen til Stavanger Aftenblad.
 
- Jeg visste ikke noe om hva de andre hadde levert, så jeg var litt nervøs etter konkurransen, sier Chen.
 
Men da dommen kom søndag formiddag, var hun godt fornøyd med sølv.
 
Vurderte egne lærlinger
Dommerne i konkurransen var laglederne fra de nordiske landene, og laveste og høyeste poengsum fra de fem dommeren ble strøket.
 
- Det var litt rart å bedømme sine egne lærlinger, men det gikk stort sett greit, sier Charles Tjessem.
 
Chen er inne i sitt andre år som lærling og skal snart opp til fagprøven, mens Pettersen er inne i sitt første år som kokkelærling.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. april i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her