Tømte 62 000 liter vin ut på gulvet

Tømte 62 000 liter vin ut på gulvet

Vandaler ødela flere årganger Brunello di Montalcino-vin hos prisbelønt produsent.
07 Desember 2012 - 11:08

Store deler av Case Basse di Solderas seks siste årganger ble søndag ødelagt av vandaler, opplyser italiensk politi.

Vingården tilhører de absolutt fremste produsentene av Brunello di Motalcino mistet trolig cirka 62 000 liter (nærmere 84 000 flasker) vin da uvedkommende brøt seg inn i et lager i byen Tavarnelle, sør for Motalcino i Toscana, skriver The New York Times.

2006-årgangen selges i USA for 1400 til 2000 kroner. Ifølge kilder ved vingården ble ingen flasker stjålet under innbruddet. Flere medier spekulerer i om innbruddet kan settes i forbindelse med den italienske mafiaen, men dette avvises av talspersoner for Casse Basse di Solderas.

Andre spekulasjoner dreier seg rundt skandalen som rammet Brunello di Montalcino i 2008. Da ble flere av de ledende produsentene tiltalt for å ha blandet andre druetyper inn i Brunello di Montalcino-vinene sine. Vinen skal etter loven framstilles kun av sangiovesedruen.

LES OGSÅ: Benekter juks med Brunello-vin

Gianfranco Soldera tilhører de mest standhaftige forsvarerne av den tradisjonelle Brunelloen, og han har ved flere anledninger satt spørsmålstegn ved produksjonsmetodene hos flere nabogårder.

Kombinasjonen av kritikk av andre og selvskryt når det gjelder egne produkter, har ført til at Gianfranco Soldera ikke er en populær skikkelse i hjemtraktene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her