Frescobaldi benekter

Det italienske vinhuset Marchesi de' Frescobaldi sier at firmaet ikke har brutt den italienske vinloven ved å blande inn druer som ikke er tillatt brukt i Brunello-vinene.

Det er sjefen selv, Leonardo Frescobaldi, som nå går ut og benekter påstanden om lovbrudd . Nylig aksjonerte italiensk politi mot flere kjente vinhus på grunn av mistanker om juks.
 
Ulovlige druer
Saken er kort fortalt at flere produsenter skal ha brukt vin laget på druer som Cabernet Sauvignon og Merlot i Brunelloer fra 2003. Men loven sier at vin som markedsføres som Brunello di Montalcino bare skal være laget på Sangiovese-druer.
 
Frescobaldi skriver i en pressemelding at viner med Brunello di Montalcino DOCG og Rosso di Montalcino DOC-appellasjon kun har brukt druer som utelukkende kommer fra vinmarker som stemmer med loven hva gjelder druetype.
 
Dokumentasjon
Frescobaldi har mange hektar beplantet med også internasjonale druer. Leonardo Frescobaldi hevder imidlertid at disse druene og vinmarkene bare leverer råstoff til Frescobaldis super-toscanere, viner der slike druer er naturlig bestanddel.
 
Leonardo Frescobaldi sier at selskapet har levert all nødvendig dokumentasjon til de rette myndigheter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen