Tømte 62 000 liter vin ut på gulvet

Tømte 62 000 liter vin ut på gulvet

Vandaler ødela flere årganger Brunello di Montalcino-vin hos prisbelønt produsent.

Store deler av Case Basse di Solderas seks siste årganger ble søndag ødelagt av vandaler, opplyser italiensk politi.

Vingården tilhører de absolutt fremste produsentene av Brunello di Motalcino mistet trolig cirka 62 000 liter (nærmere 84 000 flasker) vin da uvedkommende brøt seg inn i et lager i byen Tavarnelle, sør for Motalcino i Toscana, skriver The New York Times.

2006-årgangen selges i USA for 1400 til 2000 kroner. Ifølge kilder ved vingården ble ingen flasker stjålet under innbruddet. Flere medier spekulerer i om innbruddet kan settes i forbindelse med den italienske mafiaen, men dette avvises av talspersoner for Casse Basse di Solderas.

Andre spekulasjoner dreier seg rundt skandalen som rammet Brunello di Montalcino i 2008. Da ble flere av de ledende produsentene tiltalt for å ha blandet andre druetyper inn i Brunello di Montalcino-vinene sine. Vinen skal etter loven framstilles kun av sangiovesedruen.

LES OGSÅ: Benekter juks med Brunello-vin

Gianfranco Soldera tilhører de mest standhaftige forsvarerne av den tradisjonelle Brunelloen, og han har ved flere anledninger satt spørsmålstegn ved produksjonsmetodene hos flere nabogårder.

Kombinasjonen av kritikk av andre og selvskryt når det gjelder egne produkter, har ført til at Gianfranco Soldera ikke er en populær skikkelse i hjemtraktene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen