Tømte 62 000 liter vin ut på gulvet

Vandaler ødela flere årganger Brunello di Montalcino-vin hos prisbelønt produsent.

Store deler av Case Basse di Solderas seks siste årganger ble søndag ødelagt av vandaler, opplyser italiensk politi.

Vingården tilhører de absolutt fremste produsentene av Brunello di Motalcino mistet trolig cirka 62 000 liter (nærmere 84 000 flasker) vin da uvedkommende brøt seg inn i et lager i byen Tavarnelle, sør for Motalcino i Toscana, skriver The New York Times.

2006-årgangen selges i USA for 1400 til 2000 kroner. Ifølge kilder ved vingården ble ingen flasker stjålet under innbruddet. Flere medier spekulerer i om innbruddet kan settes i forbindelse med den italienske mafiaen, men dette avvises av talspersoner for Casse Basse di Solderas.

Andre spekulasjoner dreier seg rundt skandalen som rammet Brunello di Montalcino i 2008. Da ble flere av de ledende produsentene tiltalt for å ha blandet andre druetyper inn i Brunello di Montalcino-vinene sine. Vinen skal etter loven framstilles kun av sangiovesedruen.

LES OGSÅ: Benekter juks med Brunello-vin

Gianfranco Soldera tilhører de mest standhaftige forsvarerne av den tradisjonelle Brunelloen, og han har ved flere anledninger satt spørsmålstegn ved produksjonsmetodene hos flere nabogårder.

Kombinasjonen av kritikk av andre og selvskryt når det gjelder egne produkter, har ført til at Gianfranco Soldera ikke er en populær skikkelse i hjemtraktene.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen