Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Ørjan Johannessen har bare ett mål under Bocuse d’Or 2015 og det er å vinne.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2015 - 13:29

Selvtilliten er på topp foran den avgjørende innsatsen til det norske OL-laget onsdag. Ørjan Johannessen skal vinne. Han har fått hjelp av den tidligere treneren for friidrettslandslaget Johan Kaggestad til de mentale forberedelsene. Kaggestads metode for å prestere bedre fungerer like godt på kjøkkenet som på friidrettsbanen.

Timing og atter timing

Metoden går blant annet ut på timing hvilket er veldig viktig gitt det strenge tidskjemaet under et kokke-OL. Under et innslag på TV 2 kommer det fram at det var nødvendig å effektivisere med 10 prosent. Noe Ørjan og hans team, som først og fremst teller commis Jimmy Øien, klarte under forberedelsene. Men like viktig var det å gjøre svake punkter om til sterke, ifølge tv2.no.

Det skjedde en liten, men fatal ulykke like før Ørjan skulle presentere kjøttretten for to år siden. Noe som bidrog til at han kom på en skuffende 5. plass. Det skal ifølge mentor Odd-Ivar Solvold ikke skje denne gangen. Ørjan sier til tv2.no at han og teamet har gått nøye gjennom finalen i 2013 for dermed å rydde alle fallgruver av veien.

 

-Ørjan er i veldig god form og mindre stresset enn i fjor, sier Bent Stiansen på mobil fra Lyon. Han har fulgt Bocuse d’Or siden han selv vant i 1993.

Venter skandinavisk oppgjør

Om man er sikker på seier i den norske Bocuse-leiren, er svenskene er like overbevist om at Tommy Myllymäki tar gull. Han har litt å forsvare gitt at han tok gull i EM i Stockholm i fjor. I samme konkurranse endte Ørjan på en tredjeplass. Og danske Kenneth Hansen ble nummer to. Han har heller ikke tenkt å nøye seg med annet enn gull i finalen.

Verken nordmannen, svensken eller dansken vet hva de andre legger opp til under onsdagens finale. Det er nemlig topp hemmelig. Det eneste som er sikkert er at fiskeråvaren er fransk bekkeørret og kjøttretten er perlehøne og at alle de 24 kandidatene som er i vinden i løpet av tirsdag 27. og onsdag 28. januar har 5 timer og 35 minutter på seg for å lage en vinnermeny.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne

Den kommer dessuten fra en produsent som først nå er tilgjengelig i Norge, og det er et vellykket møte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Guide

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her