Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Ørjan Johannessen har bare ett mål under Bocuse d’Or 2015 og det er å vinne.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2015 - 12:29

Selvtilliten er på topp foran den avgjørende innsatsen til det norske OL-laget onsdag. Ørjan Johannessen skal vinne. Han har fått hjelp av den tidligere treneren for friidrettslandslaget Johan Kaggestad til de mentale forberedelsene. Kaggestads metode for å prestere bedre fungerer like godt på kjøkkenet som på friidrettsbanen.

Timing og atter timing

Metoden går blant annet ut på timing hvilket er veldig viktig gitt det strenge tidskjemaet under et kokke-OL. Under et innslag på TV 2 kommer det fram at det var nødvendig å effektivisere med 10 prosent. Noe Ørjan og hans team, som først og fremst teller commis Jimmy Øien, klarte under forberedelsene. Men like viktig var det å gjøre svake punkter om til sterke, ifølge tv2.no.

Det skjedde en liten, men fatal ulykke like før Ørjan skulle presentere kjøttretten for to år siden. Noe som bidrog til at han kom på en skuffende 5. plass. Det skal ifølge mentor Odd-Ivar Solvold ikke skje denne gangen. Ørjan sier til tv2.no at han og teamet har gått nøye gjennom finalen i 2013 for dermed å rydde alle fallgruver av veien.

 

-Ørjan er i veldig god form og mindre stresset enn i fjor, sier Bent Stiansen på mobil fra Lyon. Han har fulgt Bocuse d’Or siden han selv vant i 1993.

Venter skandinavisk oppgjør

Om man er sikker på seier i den norske Bocuse-leiren, er svenskene er like overbevist om at Tommy Myllymäki tar gull. Han har litt å forsvare gitt at han tok gull i EM i Stockholm i fjor. I samme konkurranse endte Ørjan på en tredjeplass. Og danske Kenneth Hansen ble nummer to. Han har heller ikke tenkt å nøye seg med annet enn gull i finalen.

Verken nordmannen, svensken eller dansken vet hva de andre legger opp til under onsdagens finale. Det er nemlig topp hemmelig. Det eneste som er sikkert er at fiskeråvaren er fransk bekkeørret og kjøttretten er perlehøne og at alle de 24 kandidatene som er i vinden i løpet av tirsdag 27. og onsdag 28. januar har 5 timer og 35 minutter på seg for å lage en vinnermeny.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her