Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Topptrent og med gull i blikket foran kokke-OL

Ørjan Johannessen har bare ett mål under Bocuse d’Or 2015 og det er å vinne.

Selvtilliten er på topp foran den avgjørende innsatsen til det norske OL-laget onsdag. Ørjan Johannessen skal vinne. Han har fått hjelp av den tidligere treneren for friidrettslandslaget Johan Kaggestad til de mentale forberedelsene. Kaggestads metode for å prestere bedre fungerer like godt på kjøkkenet som på friidrettsbanen.

Timing og atter timing

Metoden går blant annet ut på timing hvilket er veldig viktig gitt det strenge tidskjemaet under et kokke-OL. Under et innslag på TV 2 kommer det fram at det var nødvendig å effektivisere med 10 prosent. Noe Ørjan og hans team, som først og fremst teller commis Jimmy Øien, klarte under forberedelsene. Men like viktig var det å gjøre svake punkter om til sterke, ifølge tv2.no.

Det skjedde en liten, men fatal ulykke like før Ørjan skulle presentere kjøttretten for to år siden. Noe som bidrog til at han kom på en skuffende 5. plass. Det skal ifølge mentor Odd-Ivar Solvold ikke skje denne gangen. Ørjan sier til tv2.no at han og teamet har gått nøye gjennom finalen i 2013 for dermed å rydde alle fallgruver av veien.

 

-Ørjan er i veldig god form og mindre stresset enn i fjor, sier Bent Stiansen på mobil fra Lyon. Han har fulgt Bocuse d’Or siden han selv vant i 1993.

Venter skandinavisk oppgjør

Om man er sikker på seier i den norske Bocuse-leiren, er svenskene er like overbevist om at Tommy Myllymäki tar gull. Han har litt å forsvare gitt at han tok gull i EM i Stockholm i fjor. I samme konkurranse endte Ørjan på en tredjeplass. Og danske Kenneth Hansen ble nummer to. Han har heller ikke tenkt å nøye seg med annet enn gull i finalen.

Verken nordmannen, svensken eller dansken vet hva de andre legger opp til under onsdagens finale. Det er nemlig topp hemmelig. Det eneste som er sikkert er at fiskeråvaren er fransk bekkeørret og kjøttretten er perlehøne og at alle de 24 kandidatene som er i vinden i løpet av tirsdag 27. og onsdag 28. januar har 5 timer og 35 minutter på seg for å lage en vinnermeny.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen