Torleif Høyvik skifter farvann

Torleif Høyvik drar etter ni år i Stavangers restaurantverden til ny jobb i Bergen. Der skal han etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi.

Torleif Høyvik, tidligere daglig leder og medeier av Cartellet, har de siste årene vært en svært synlig profil i byens restaurantbransje. Om en måneds tid forlater han jobben som daglig leder på Utstein Kloster Hotell, til fordel for mer hjemlige trakter. Dette iflg. en pressemelding fra Bølgen & Moi samt Rogalands Avis.

I Bergen skal Høyvik som daglig leder etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi .

Høyvik kom til Stavanger i 1992 for å ta hotelladministrasjon på Hotellhøgskolen. Fra 1994 til 1996 var han daglig leder på Jans Mat & Vinhus, før han etter et år på Radisson SAS Atlantic Hotel ble daglig leder og medeier av restaurant Cartellet i 1997. I tillegg har han vært en viktig drivkraft i den Norske Vinkelnerforening.

Fra i fjor sommer fram til nå har Høyvik jobbet som daglig leder på Utstein Kloster Hotell på Mosterøy.

- Det siste året har vært kjempespennende. Jeg føler meg priviligert som har fått lov til å være med på å børste støv av en perle som dette, sier Høyvik.

Høyvik legger ikke skjul på at grunnen til at det nye hovedkvarteret til Bølgen & Moi skal legges til Bergen, er personlige: - Med min forlovede i Bergen, og en jobb som strengt tatt kan utføres hvor som helst ved hjelp av mobiltelefon og pc, blir det naturlig å flytte dit. Men jeg kommer til å savne Stavanger. Jeg har fått mange venner her, og liker svært godt byen. Det kommer nok til å bli rart å flytte herfra, sier Høyvik.

Bølgen & Moi har per i dag to restauranter i Oslo, og én restaurant i Kristiansand, Kvinesdal og Stavanger.

- Det går rykter om at Bølgen & Moi jobber med å etablere en restaurant i New York?

- Det vil jeg ikke bekrefte. Det jeg kan si er at vi har planer om å gjøre noe i utlandet og da har vi aller mest lyst til å få noe til i USA, sier Høyvik.

Kilde: Rogalands Avis, Tore Bruland

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen