Trekker automatisk for svinn

Kahlon-brødrene får oppmerksomhet for en uvanlig lønnspraksis.

De tre brødrene har nemlig trukket ansatte for "svinn" med jevne mellomrom.
 
- Jeg ble rasende hver gang jeg fikk lønn og så at hundrevis av kroner var trukket fra med svinn som eneste forklaring, sier Andrea Fotland Eikum til Bergens Tidende.
 
Lav lønn
Eikum jobbet ved Nama Sushi & Noodles i Bergen ifjor høst. Hun tjente litt over hundre kroner i timen, og som deltidsansatt fikk hun utbetalt mellom tre og seks tusen kroner.
 
Men da lønnsslippen kom, var det alltid en post på den som het "svinn". Kahlon-brødrene, som eier utesteder over hele Norge, hadde som vanlig prosedyre å trekke for svinn.
 
Variabelt
- Hvor mye det utgjorde varierte. For min del var det alt fra 20 til 500 kroner, sier Rebekke Malmén. Hun jobbet på Nama i nesten tre år.
 
Før jul i fjor måtte Eikum betale 1 400 kroner som manglet i oppgjøret.
 
- Da sa jeg opp. Jeg syntes det hele var merkelig og oppsøkte juridisk hjelp, sier hun til Bergens Tidende.
 
Rett før saken skulle komme opp fikk Eikum beskjed om at beløpet ville bli tilbakebetalt. Men hun har fortsatt ikke sett noe til pengene.
 
Forlik
Jaspreet Singh Kahlon vil ikke kommentere saken til Andrea Fotland Eikum og viser til at de har inngått forlik.
 
De tre brødrene Daljinder Pal Singh Kahlon, Jaspreet Singh Kahlon og Kawal Preet Singh Kahlon eier og driver flere restauranter og puber i Bergen, Oslo, på Lillestrøm og i Fredrikstad.
 
Restaurantene eies av holdingselskapet Dilla Holding AS som eies av Kahlon-brødrene med en tredel hver. Restaurantene omsatte for rundt 100 millioner kroner i 2007.
 
Etter det Bergens Tidende kjenner til driver brødrene denne praksisen ved de fleste av sine restauranter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen