Trekker på skuldrene av Parker

Trekker på skuldrene av Parker

Vinguruene betyr lite for forbrukernes valg av vin, viser ny undersøkelse.

Robert Parkers anmeldelser i The Wine Advocate får nok oppmerksomhet i bransjen, men betyr lite for vinentusiastenes valg av vin. Det kommer fram av en undersøkelse fra Wine Opinion, som spurte 1151 vininteresserte amerikanere om hvem de tar imot råd fra når de skal kjøpe vin.

Resultat: Ingenting betyr mer for valg av vin enn anbefalingen fra en venn. Dette alternativet fikk i gjennomsnitt seks av maksimalt ti poeng i undersøkelsen. På andreplass, med 5,3 poeng, kom anbefalinger fra ansatte i vinbutikker. Deretter stolte de spurte mest på sommelierer i restauranter – 5,2 poeng.

Blant de tre store amerikanske vinmagasinene, scoret anmeldelsene i Wine Spectator høyest med 4,7 poeng. Deretter fulgte The Wine Enthusiast på andreplass med 4,4 poeng, mens Robert Parkers The Wine Advocate kom på tredje med 4,1 poeng. Det er samme karakter som en anbefaling i et elektronisk nyhetsbrev fra en vinhandler.

Anbefalinger fra den faste vinskribenten i lokalavisen oppnådde fire poeng i gjennomsnitt, mens alle kan glede seg over større tillit enn den anerkjente vinskribenten i New York Times, Eric Asimov. Hans anbefalinger ga bare 3,3 poeng på ”tillitsskalaen” i Wine Opinion.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen