Trenden for vinsalg via nettet har snudd

I dag er det flere muligheter enn på lenge til å handle vin på nettet, hvis man bor i Sverige.
Redaksjonen
11 November 2009 - 09:49

Nå åpner også et østerriksk vinfirma salg via nettet og det svenske markedet er målet. Det skriver www.wownews.se.

Takket for seg
Vinhandel på nettet har ingen fremtid, sa mange bare for ett år siden. Årsaken var den svenske tollens rekordbeslag, og at bestilleren plutselig skulle betale alkoholskatt til Sverige for vin kjøpt via nettet fra et utenlandsk firma.

Mange internettbutikker forlot også det synkende skipet og dermed bestillinger som var lagt inn av svenske kunder. Turbulensen var stor og ingen firmaer kunne garantere at vinen som var bestilt kom frem som de fleste lovet det.

Det kanskje mest fremtredende firmaet goodspirits.com, som kjørte helsiders annonser i Dagens Industri, takket for seg og skyldte på distribusjonsselskapet.

På vei opp
Men nå ser det ut til snu. I dag er forståelsen for lover og regler klarlagt. Det betyr at all vin som kjøpes via nettet skal tillegges svensk alkoholskatt. Kjøper man fra et utenlandsk nettsted, skal man betale inn skatten selv.

De nettbutikkene som arbeider mot det svenske markedet har imidlertid lært seg leksa. I prisen som ligger på nettet er den svenske skatten lagt inn og selskapene påtar seg å betale den, hvilket de ser ut til å gjøre, skriver www.wownews.se.

Har forstått reglene
Når nå for eksempel det østerrikske selskapet Pannonische Weingärtner GmbH starter nettsalg med fokus på det svenske markedet er det meget nøye med å påpeke at det er registrert hos Skatteverket og betaler moms og alkoholskatt. Og kanskje kan det beroliget de verste tvilerne. Det virker som om vinsalg via nettet har tatt seg opp og tatt tilbake markedsandeler.
Hvor stor andel nettbutikkene står for, er høyst usikkert. Men det hevdes blant forståsegpåere at det handler om én prosent av dagssalget. Samtidig tror mange at nettsalget kommer til å øke.

Det var i juni 2007 at EU besluttet å slippe nettsalg av vin fritt, men at skatten skulle betales i det landet alkoholen ble sendt til.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her