Trenden for vinsalg via nettet har snudd

I dag er det flere muligheter enn på lenge til å handle vin på nettet, hvis man bor i Sverige.
Redaksjonen
11 November 2009 - 09:49

Nå åpner også et østerriksk vinfirma salg via nettet og det svenske markedet er målet. Det skriver www.wownews.se.

Takket for seg
Vinhandel på nettet har ingen fremtid, sa mange bare for ett år siden. Årsaken var den svenske tollens rekordbeslag, og at bestilleren plutselig skulle betale alkoholskatt til Sverige for vin kjøpt via nettet fra et utenlandsk firma.

Mange internettbutikker forlot også det synkende skipet og dermed bestillinger som var lagt inn av svenske kunder. Turbulensen var stor og ingen firmaer kunne garantere at vinen som var bestilt kom frem som de fleste lovet det.

Det kanskje mest fremtredende firmaet goodspirits.com, som kjørte helsiders annonser i Dagens Industri, takket for seg og skyldte på distribusjonsselskapet.

På vei opp
Men nå ser det ut til snu. I dag er forståelsen for lover og regler klarlagt. Det betyr at all vin som kjøpes via nettet skal tillegges svensk alkoholskatt. Kjøper man fra et utenlandsk nettsted, skal man betale inn skatten selv.

De nettbutikkene som arbeider mot det svenske markedet har imidlertid lært seg leksa. I prisen som ligger på nettet er den svenske skatten lagt inn og selskapene påtar seg å betale den, hvilket de ser ut til å gjøre, skriver www.wownews.se.

Har forstått reglene
Når nå for eksempel det østerrikske selskapet Pannonische Weingärtner GmbH starter nettsalg med fokus på det svenske markedet er det meget nøye med å påpeke at det er registrert hos Skatteverket og betaler moms og alkoholskatt. Og kanskje kan det beroliget de verste tvilerne. Det virker som om vinsalg via nettet har tatt seg opp og tatt tilbake markedsandeler.
Hvor stor andel nettbutikkene står for, er høyst usikkert. Men det hevdes blant forståsegpåere at det handler om én prosent av dagssalget. Samtidig tror mange at nettsalget kommer til å øke.

Det var i juni 2007 at EU besluttet å slippe nettsalg av vin fritt, men at skatten skulle betales i det landet alkoholen ble sendt til.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her