Trøndersk mester i ølbrygging

Inderøy gårdsbryggeri på pallen i alle klasser.
Redaksjonen
04 August 2010 - 09:49

Med to førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass ble Inderøy Gårdsbryggeri premiert i alle klasser. Bryggeriet ble dermed den ubestridte vinneren i Trøndersk mesterskap i håndverksbrygging av øl 2010.

32 ulike øl fra småskalabryggeriene i regionen var påmeldt. Nesten samtlige er såkalte ales (overgjærede ølsorter), med unntak av et lagerøl (undergjæret øl).

I konkurransen deltok Inderøy Gårdsbryggeri fra Inderøy, Klostergården Håndbryggeri fra Tautra, Ølve på Egge bryggeri fra Steinkjer og Qdulla fra Snåsa, skriver Trønder-Avisa.

- Det har vært et stort spenn i de innsendte ølene, med både tradisjonelle øltyper og mer eksperimentelle brygg. Vi har også smakt tilsetninger som honning, pors, skogsbær, kaffe og tang, sier øldommer Lars Støre Gullichsen, som også er styremedlem i Norbrygg - Norsk Hjemmebryggerforening til avisa.
 
Resultater:
 
Lyst øl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Wit
2. Klostergården Håndbryggeri: Weissbier
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Kvamsholmer (Kölsch)
 
Mellomfarget øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Hommeløl (Engelsk Special Bitter)
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Soddøl (Engelsk Pale Ale)
3. Inderøy Gårdsbryggeri: Barsk (Engelsk India Pale Ale)
 
Mørkt øl:
1. Inderøy Gårdsbryggeri: Foreign Stout
2. Ølve på Egge bryggeri: Ølveøl (Mørk brown ale)
3. Ølve på Egge bryggeri: Vinterblot (Juleøl)
 
Spesialøl:
1. Klostergården Håndbryggeri: Trippel
2. Inderøy Gårdsbryggeri: Half Imperial Stout
3. Klostergården Håndbryggeri: Imperial Stout 2010

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her