Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Foto: (Emilie Paulsen, Optimal Norge)
Winemakers Dinner i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.
09 Oktober 2024 - 07:51

Kombinasjonen av mat og vin står i sentrum denne kvelden, der de 5 rettene fra Prinsen er satt nøye sammen for å matche vinene fra den tsjekkiske vinprodusenten, Krasna Hora.

Krasna Hora er en av Tsjekkias aller mest spennende produsenter. Når vinene deres ble lansert på polet i 2018, ble flaskene revet vekk fra hyllene på et blunk. Krasna Hora Winery ligger i den historiske vinlandsbyen Starý Poddvorov, i den sørøstlige delen av Tsjekkia, på 49. breddegrad – samme som Alsace og Burgund. Vinhusets beliggenhet gir gunstige forhold for tradisjonelle franske druesorter som pinot blanc, pinot gris, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir og merlot. Den lille familieeide gården har laget vin siden 60-tallet og dyrker meget bærekraftige druer, på den biodynamiske måten. Krasna Horas kjølige klima gir stor temperaturforskjell mellom dag og natt. Dette gir vinen en helt unik karakter.

Uformelle omgivelser og magisk mat! Foto: Emilie Paulsen, Optimal Norge

Nevøen til grunnleggeren og vinmaker, Ondrej Dubas, tar turen til Oslo og vil fortelle deg mere om vinene og la deg oppleve hvordan vin og mat sammen kan skape en unik smaksopplevelse.

Denne kvelden vil du få smake viner laget på pinot noir, riesling, chardonnay, pinot blanc og dornfelder, kombinert med en 5-retters meny fra Prinsen. Prinsen er en ny aktør i Oslos restaurantverden, med fokus på rustikk kvalitet i uformelle omgivelser. De har raskt etablert seg som en favoritt blant matelskere – og ikke uten grunn. Kjøkkenet ledes av Mats Lambrechts Vaulen, tidligere kjøkkensjef på Zarathustra, Nedre Foss Gård og Txotx. Mats er en velkjent og verdsatt skikkelse i bransjen, og vil skape magi på kjøkkenet for oss denne kvelden.

Våre middager blir ofte fort utsolgt, og lange ventelister –så meld deg i dag for å sikre deg din plass!

Kopi av Krasna Hora (400 x 400 px).png [47.96 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her