Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Tungt på New Zealand

Det har vært et tungt år for druedyrkere i Wairarapa på New Zealand. Noen vingårder mister så mye som 90 prosent av avlingen.
Redaksjonen
26 April 2007 - 17:05

Tre frostperioder i novemer ble etterfulgt av en haglstorm og det ødela 25 prosent av regionens drueproduksjon. Og det skulle ikke bli noe bedre. Senere ble det oppdaget en midd som ødela vinplantene.
 
Deretter kom desember, som var en av historiens kaldeste. Det førte til ytterligere ødeleggelser.
 
Enkelte vingårder i Martinborough, Gladstone, Carterton og Masterton mistet opptil 90 prosent av avlingene sine.
 
Overlevde knapt
Martinboroughs Nga Waka vingård har mistet rundt 50 prosent av avlingen, men de hvite sortene klarte seg forholdsvis godt. Regionens signaturdrue, pinot noir, oberlevde knapt. Eier og vinmaker Roger Parkinson sier at tapene ikke vil bli realisert på en stund.
 
Avhengig av 2008
- Vi selger viner fra to eller tre årganger, så dette vil ikke påvirke inntjeningen vår så veldig mye akkurat nå. Men alt er avhenging av hva som skjer i 2008, sier Parkinson til stuff.co.nz.
 
- Et godt år vil rette opp mye, men et godt år kan ikke effektivt erstatte halvparten av inntekten din. Så en eller annen gang vil vi merke dette på profitten, sier Parkinson.
Klarer seg
De fleste vingårdene tror de skal klare seg. Mange av dem overlevde en tøff periode tidlig på 90-tallet. Da var det tre dårlige år på rad, alle med små avlinger. Heldigvis var det gode avlinger i årene som fulgte.
 
Parkinson mener at de fleste vingårdene har ryggrad nok til å takle et dårlig år, men sier samtidig at de vil føle presset dersom neste års avling blir like dårlig.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas
Godbiter i pollisten

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas

Vi snakker om tradisjonelle greske vinstiler med en tvist som gjør at de virkelig står ut og gir mersmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her