Tyrkia forbyr alkohol i lufta

Turkish Airlines kutter serveringen på de fleste innenlandsruter.

Det nye forbudet mot å servere alkohol rammer Turkish Airlines’ passasjerer på business class. Et alkoholforbud på økonomiklasse trådte i kraft for en tid tilbake.

Forbudet gjelder på alle flyvninger innenlands, med unntak av seks destinasjoner, skriver nettstedet al-monitor.com.
10 innenlandsruter omfattes dermed av forbudet, og felles for dem er at de går til byer som har innført strenge regler og delvis forbud mot alkoholservering.

Det vil fremdeles bli servering på flyvninger til Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bodrum og Dalaman. Dette er byer og regioner som preges av liberale holdninger, turisme og nær kontakt med Vesten.

I løpet av de 10 årene det neo-islamistiske partiet AKP har sittet med makten i Tyrkia, er det innført en stadig strengere alkoholpolitikk. Innstrammingen begrunnes ifølge al-monitor ikke religiøst, men med argumenter om folkehelse og økonomi.

Forbudet mot servering på business class er begrunnet med lav etterspørsel og problemer med logistikk, skriver nettestedet.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen