Ukens drink
Bak denne drinken skjuler det seg en spennende historie
Foto: (JMLederer)

Bak denne drinken skjuler det seg en spennende historie

Den er kalt opp etter en film fra en av de mest kjente filmseriene, men ligner ikke det du forbinder med det filmenes helt er mest kjent for. Det var dagens gåte. Her er oppskriften og svaret.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2016 - 14:37

Denne drinken ser riktig så uskyldig ut til tross for at den er kalt opp etter en terroristorganisasjon, riktignok ikke av den typen de fleste forbinder med terrorisme, og heldigvis ikke reell. Men terrorcellen Quantum of Solace fra 007-filmen med samme navn er identisk med noen skikkelig fælinger, dog forkledd som forretningsfolk og maktpersoner. Akkurat slik en 007-film skal være - slemmingene gis ingen nåde fra helten som innrømmes noen få utvalgte menneskelige sider.

Deriblant interesse for godt drikke. Men akkurat denne drinken er vel for fruktig for 007 som helst tar sin martini med vodka i stedet for gin, og shaken, not stirred, eller som i Vesper - 50/50 vodka og gin. Smaken av Campari og blodappelsin dominerer i smaksbildet i Quantum of Solace, hvilket gjør den til en drink som alle vil like. Fruktig, men med et fint bitt.

En lignende kombinasjon finner du i denne veldig populære drinken 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Quantum of Solace

Quantum of Solace
Ingredienser
2 cl Campari
6 cl blodappelsinjuice

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist godt.
 
Sil over i et iskaldt cocktailglass og pynt med en bit sitronskall eller en skive blodappelsin, gjerne tørket.
 
Tips:
Du kan også lage denne drinken med en god appelsinjuice dersom du ikke får tak i blodappelsiner. Den kan også serveres som en longdrink med masse is.
 
 

Sendt inn av Smirnoff

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her