Ukens drink

Trotskij

Denne vannmelondrinken vil du elske
Foto: (SStajic)

Denne vannmelondrinken vil du elske

Vannmelon most med litt tequila, sitruslikør og sitron gir den riktige sommerfølelsen.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2017 - 13:00

Vannmelon er perfekt i sommervarmen, både naturell og i drinker. Denne drinken oppstod på Café con Bar i Oslo som resultat av forsøk på å lage en alkoholfri drink en varm sommerkveld. Daværende bartender Fridthjof Jahnsen og gjesten hans ble så fornøyde med resultatet at ideen ble videreutviklet. Navnet er inspirert av den russiske legendens endelikt i Mexico, der han ble drept av en ishakke av typen som ble brukt på barer for å dele opp store isklumper.

Det brutale bakteppet til tross, denne drinken er leskende og forfriskende så det holder.

Se våre andre oppskrifter med vannmelon

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Trotskij drinkoppskrift

Trotskij drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha vannmelon og sitronsaft i en shaker og mos dette godt sammen med en muddler eller en barskje.
 
Tilsett tequila, triple sec og is, shakes godt.
 
Hell drinken over is. Topp med litt Russchian. Garner med melonskive.
 
Ingredienser:
Det finnes mange gode tequilaer du kan benytte, det samme gjelder sitruslikøren triple sec .

Sendt inn av Fridtjof Jahnsen

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse
Ukens kake
Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse

For kokosmakroner passer utmerket året rundt. Lykken er å ha en boks stående med disse godsakene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her