Ved å velge en forholdsvis alkoholsvak vin med litt restsødme, blir det lettere/raskere å fryse inn pinnene. Glukosen bidrar også, men først og fremst til å gi en mykere tekstur.
Bowlen kan selvsagt serveres ufryst, men med isbiter. Da bør både gin og sherry dobles for at den ikke skal smake for utvannet.
Se våre andre oppskrifter på bowle
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev
Fryst bowle på pinne
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland hvitvin, sherry, gin, gulkose og (hjemmelaget) limonade i en mugge. Fyll i iskremformene. Vask limene og skjær i tynne skiver. Legg to halve limeskiver i hver iskremform og sett lokk på/stikk nedi pinnene. Sett til innfrysing. Det tar 3-4 timer.
Servering:
Ta ispinnene ut av formene og legg på et avkjølt brett. Dryss over oppklippet mynte.
Tips:
Du kan lage limonade raskt ved å lage en blanding av 50/50 vann og sukker og blande ut med limesaft i forholdet 1:2. Juster sukker-syrebalansen etter egen smak.
Tips2
Hvis du vil ha en sterkere gulfarge på ispinnene, kan du tilsette enten konditorfarge, eller enda bedre litt fruktjuice. Da reduserer du mengden vin. Dermed får du en alkoholsvakere ispinne.
Se våre andre oppskrifter på bowle
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Apéritif
Foto: Foxys_forest_manufacture