Ukens drink

Potetens velsignelse

Javisst kan du ha akevitt i kaffen
Foto: (e_rasmus)

Javisst kan du ha akevitt i kaffen

Og ikke bare akevitt, men også akevittlikør er med på å gi denne kaffedoktoren ekstra mye smak.
Aase E. Jacobsen
02 Februar 2018 - 13:00

En kaffedrink som denne blir ikke bedre enn kaffen, altså at det nytter ikke å satse på karskkaffe (tynn, smakløs kaffe) for å få et optimalt resultat. Men kaffen skal heller ikke være for mørkbrent eller sterkbrygget. Det løfter fram bittertonene i både kaffen og krydderiene i akevitten. Og det blir ikke nødvendigvis godt. Syrlig og fruktig kaffe fra Etiopia eller Kenya er et godt sted å begynne for en slik kaffedrink. Og husk at kremlokket skal være mykt og litt flytende, ikke hardt pisket, og for all del ikke fra sprayflaske.

Se våre andre drinkoppskrifter med kaffe

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Potetens velsignelse

Potetens velsignelse

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i et varmebestandig glass og tilsett litt god, sterk og nytraktet kaffe. Rør godt rundt til sukkeret har løst seg opp.

Tilsett akevitten og likøren og topp opp med mer kaffe, rør rundt.

Pisk kremfløten til den blir tyktflytende, men ikke stiv og legg denne som et tykt lag på toppen av drinken ved hjelp av en barskje.

NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget.

Dette er en norsk variant av den originale Irish Coffee, som når den er skikkelig laget skal se ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.

Råvarer:

Les mer om historien til Irish Coffee her

Sendt inn av Arcus

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her