UKENS DRINK: Potetens velsignelse

Ukens drink Potetens velsignelse

(e_rasmus)

Javisst kan du ha akevitt i kaffen

Og ikke bare akevitt, men også akevittlikør er med på å gi denne kaffedoktoren ekstra mye smak.

En kaffedrink som denne blir ikke bedre enn kaffen, altså at det nytter ikke å satse på karskkaffe (tynn, smakløs kaffe) for å få et optimalt resultat. Men kaffen skal heller ikke være for mørkbrent eller sterkbrygget. Det løfter fram bittertonene i både kaffen og krydderiene i akevitten. Og det blir ikke nødvendigvis godt. Syrlig og fruktig kaffe fra Etiopia eller Kenya er et godt sted å begynne for en slik kaffedrink. Og husk at kremlokket skal være mykt og litt flytende, ikke hardt pisket, og for all del ikke fra sprayflaske.

Se våre andre drinkoppskrifter med kaffe

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Potetens velsignelse

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i et varmebestandig glass og tilsett litt god, sterk og nytraktet kaffe. Rør godt rundt til sukkeret har løst seg opp.

Tilsett akevitten og likøren og topp opp med mer kaffe, rør rundt.

Pisk kremfløten til den blir tyktflytende, men ikke stiv og legg denne som et tykt lag på toppen av drinken ved hjelp av en barskje.

NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget.

Dette er en norsk variant av den originale Irish Coffee, som når den er skikkelig laget skal se ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.

Råvarer:

Les mer om historien til Irish Coffee her

Sendt inn av

Foto: e_rasmus

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen