Verdens beste varme drink

Fyldig, kremete, søt og vidunderlig sterk, her kan du lære hvordan du skal lage klassikeren Irish Coffee.

La oss bare bli enige om en ting med det samme, denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller skje! Nedenfor finner du den originale oppskriften.
 
Det er nemlig meningen at du skal nyte den herlig varme og søte, men sterke kaffedrinken gjennom den lettpiskede, kjølige kremen.
 
Prøv selv og du vil få en helt ny opplevelse av en klassisk drink som varmer helt ut i tærne.
 
Det var den opprinnelige kokken, Joe Sheridan, som i 1943 første gang startet med å blande irsk whiskey , kaffe og krem.
 
Han ville gi de reisende til og fra Shannon International Airport en varmere velkomst enn hva det lunefulle irske været gjerne gjorde, og i 1947 ble Irish Coffee den offisielle velkomstdrinken.
 
Lurer du på hvilken whisky som er best å bruke, se vår seneste test her .
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Irish Coffee

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha i whiskey'en i et varmebestandig glass . Tilsett litt god, nytraktet kaffe og så mye sukker du ønsker, rør sukkeret ut så godt som mulig.
 
Topp opp med mer kaffe og avslutt med et tykt lag med lettpisket krem som du legger som et lag på toppen ved hjelp av en barskje.
 
NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget. Når en Irish Coffee lages perfekt ser den ut som det irske ølet Guinness.
 
 

Sendt inn av

Foto: haoliang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen