Ukens drink

Limoncello Spritz

Slik forlenger du spritzsesongen langt utover høsten
Foto: (HAAKON HOSETH Very Agency )

Slik forlenger du spritzsesongen langt utover høsten

Denne knallgule spritz-en gjør at sommerfølelsen holder seg lenge. Den er superenkel å lage, og ingrediensene finner du på nærmeste pol.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2019 - 13:00

Aperol Spritz er en av tidenes største drinksuksesser, som har avfødt en rekke varianter. Som denne med Limoncello i stedet for Aperol. 

Limoncello er en italiensk likørtradisjon som er mest kjent fra Sorrento- og Amalfi-kysten utenfor Napoli. Der dyrkes det en rekke ulike sitronsorter som er godt egnet til akkurat dette formålet. 

Les mer om Amalfi-limoncelloen

Sorrento-limoncelloen har også sine spesielle egenskaper

Tomas Ricciardi er barsjef på den populære oslobaren Bettola.

Denne oppskriften er utviklet av barsjef Tomas Ricciardi på Bettola, cocktailbaren vegg-i-vegg med italiaspesialisten Popolare. Hvor den av forståelige grunner er en populær og forfriskende drikk med moderat alkohol. 

Han har brukt limoncelloen til Luxardo som er en italiensk (opprinnelig kroatisk) likørspesialist som kjøper ingredienser fra hele Middelhavsområdet, og som er mest kjent for cocktailbæret og den blanke kirsebærlikøren maraschino. 

Les mer om Luxardo

Deres limoncello er ikke like intens og konsentrert som de jeg har smakt fra Napoli-området, men fungerer godt i denne settingen. 

Og ikke minst er den eneste limoncello i polets basisutvalg. Har du rester av limoncello i barskapet fra siste italiareise, vet du nå hva du skal bruke dem til. Og prosecco og soda er like lett å få tak i. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Limoncello Spritz drinkoppskrift

Limoncello Spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et glass med isbiter. Tilsett prosecco først og deretter Limoncello slik at likøren den ikke legger seg på bunn. Topp med soda til slutt slik at boblene holder seg.

Bruk sitronskall og/eller ferske jordbær som garnityr.

Tips:
Prøv gjerne en annen vri med Limoncello, nemlig Limoncello Tonic. Da heller du bare 0,4 cl Limoncello over isbitene og topper med din favoritt-tonic.

Råvare:
Luxardo Limoncello

Les mer om Luxardo

Les mer om Amalfi-limoncelloen

Sorrento-limoncelloen har også sine spesielle egenskape

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Tomas Ricciardi, barsjef på Bettola

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her