Ukens drink

Limoncello Spritz

Slik forlenger du spritzsesongen langt utover høsten
Foto: (HAAKON HOSETH Very Agency )

Slik forlenger du spritzsesongen langt utover høsten

Denne knallgule spritz-en gjør at sommerfølelsen holder seg lenge. Den er superenkel å lage, og ingrediensene finner du på nærmeste pol.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2019 - 14:00

Aperol Spritz er en av tidenes største drinksuksesser, som har avfødt en rekke varianter. Som denne med Limoncello i stedet for Aperol. 

Limoncello er en italiensk likørtradisjon som er mest kjent fra Sorrento- og Amalfi-kysten utenfor Napoli. Der dyrkes det en rekke ulike sitronsorter som er godt egnet til akkurat dette formålet. 

Les mer om Amalfi-limoncelloen

Sorrento-limoncelloen har også sine spesielle egenskaper

Tomas Ricciardi er barsjef på den populære oslobaren Bettola.

Denne oppskriften er utviklet av barsjef Tomas Ricciardi på Bettola, cocktailbaren vegg-i-vegg med italiaspesialisten Popolare. Hvor den av forståelige grunner er en populær og forfriskende drikk med moderat alkohol. 

Han har brukt limoncelloen til Luxardo som er en italiensk (opprinnelig kroatisk) likørspesialist som kjøper ingredienser fra hele Middelhavsområdet, og som er mest kjent for cocktailbæret og den blanke kirsebærlikøren maraschino. 

Les mer om Luxardo

Deres limoncello er ikke like intens og konsentrert som de jeg har smakt fra Napoli-området, men fungerer godt i denne settingen. 

Og ikke minst er den eneste limoncello i polets basisutvalg. Har du rester av limoncello i barskapet fra siste italiareise, vet du nå hva du skal bruke dem til. Og prosecco og soda er like lett å få tak i. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Limoncello Spritz drinkoppskrift

Limoncello Spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et glass med isbiter. Tilsett prosecco først og deretter Limoncello slik at likøren den ikke legger seg på bunn. Topp med soda til slutt slik at boblene holder seg.

Bruk sitronskall og/eller ferske jordbær som garnityr.

Tips:
Prøv gjerne en annen vri med Limoncello, nemlig Limoncello Tonic. Da heller du bare 0,4 cl Limoncello over isbitene og topper med din favoritt-tonic.

Råvare:
Luxardo Limoncello

Les mer om Luxardo

Les mer om Amalfi-limoncelloen

Sorrento-limoncelloen har også sine spesielle egenskape

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Tomas Ricciardi, barsjef på Bettola

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022
Forsiden akkurat nå
Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak
Dagens rett
Tagliatelle med hvit geitost og soltørkede tomater

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak

Glad i pasta? Da er dette en rett for deg. Med soltørkede tomater, basilikum og hvit geitost etter hva du liker, blir mandagsmiddagen både spennende og smaksrikt. Og helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her