Ukens drink

Mango lassi med eller uten alkohol

Skap indisk sommerstemning med denne drinken
Foto: (John Nordahl)

Skap indisk sommerstemning med denne drinken

Mango lassi er det perfekte følge til sterkt krydret mat, men denne alkoholfrie drikken, kan også lages med rom. Og nytes med eller uten mat.
Aase E. Jacobsen
15 Februar 2019 - 13:00

Aller best blir en mango lassi (ikke uventet) med verdens beste mango, nemlig pakistansk mango. Men det er lenge til sesongstart, så i mellomtiden bruker vi mango fra andre områder, enten Sør-Amerika, Afrika eller Asia. Hvis du bare finner steinhard mango i fruktdisken, kan du like godt gå for fryst vare.

 En lassi skal også ha yoghurt, som ikke er så vanlig i en alkoholholdig drikk. Men godt smaker det så absolutt. Og et veldig velsmakende alternativ til andre tropiskinspirerte drinker som vi ikke kan få nok av i denne iskalde årstid. 

Her får du et annet godt tips til karibisk tropevarme 

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Mangolassi med rom

Mangolassi med rom

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender og kjør ca 15 sekunder til passe konsistens. Hell over i longdrinkglass og pynt med mynteblad.

Tips:
Sukkermengden justerer du etter hvor søt du vil ha drinken, hvis mangoen er skikkelig søt, kan du droppe sukker helt.

Tips:
Du kan bruke både hvit og mørk rom i denne drinken. 

Her er romene fra Havana Club

Tips:
Et lite dryss kardemomme på toppen gir ekstra indisk følelse.

Her får du et annet godt tips til karibisk tropevarme 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjetil Johnsen

Vurder oppskriften

Mango Lassi - søt yoghurtdrikk

Mango Lassi - søt yoghurtdrikk

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt isbitene i en blender. Kjør massen og la det helst stå kjølig i 1-2 timer. Rett før servering knuses isbitene og helles i høye glass, hell over mango lassi og server umiddelbart. Dryss evt over kardemomme.

Tips:
Du kan godt bruke fryst mango, da trenger du ikke isbiter men kjører alt i blender og serverer direkte.

Her er oppskriften med rom

Her får du et annet godt tips til karibisk tropevarme 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her