Det blir fest for smaksløkene med dette på middagsbordet
Tandoori er en eldgammel indisk tilberedelsestradisjon som også brukes om rettene. Her med kylling og masser av gode krydder samt matchende agurksalat, raita, ris og naanbrød.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Tandoori er en eldgammel indisk tilberedelsestradisjon som også brukes om rettene. Her med kylling og masser av gode krydder samt matchende agurksalat, raita, ris og naanbrød.
Les hele sakenSpennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
Les hele sakenDe varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetfølelse og tørst. Her får du også tips om hva du skal drikke til.
Les hele sakenHodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Les hele sakenPrøv denne smaksrike indiskinspirerte grønnsaksretten.
Les hele sakenSiden kylling marinert i tandoorimarinade bringer med seg så mye smak, er det ikke særlig mye annet som trengs i tillegg. Agurk, hjertesalat og tomater bidrar med sprø friskhet.
Les hele sakenDet er ikke så mye som trengs av ressurser eller tid for å lykkes med en hjemmelaget indisk gryte.
Les hele sakenFor her er det ferdigsaus fra butikken som sprites opp med fisk, gjerne fra fryseren.
Les hele sakenDen har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.
Les hele sakenMidt i lamme- og fårikålsesongen passer det fint med en avstikker til India hvor de virkelig kan smaksette lammekjøttet. Som bonus får du oppskriften på en typisk indisk dessert.
Les hele sakenKikerter er dessuten veldig mettende men en skål med kokt ris ved siden av smaker også fortreffelig.
Les hele sakenDet indiske kjøkken klarer å lage selv en så unnselig råvare som potet om til en smakseksplosjon. Uimotståelig godt.
Les hele sakenPanetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.
Les hele sakenKrydderet dyvelsdrek - djevlemøkk - smaker nemlig som løk/hvitløk, men er et alternativ for den som unngår løk i maten.
Les hele sakenDet er cashewnøttene som sørger for eksklusiviteten, men siden de utgjør selve basen i denne retten, er den ikke dyrere enn at den funker midt i uka.
Les hele sakenDen er mektig nok til å være et helt måltid, og lett nok til å spise sent på kvelden. Og så smaker den sable godt.
Les hele sakenDen lager du altså fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Neida, bare se her.
Les hele sakenDenne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.
Les hele sakenDenne nordindiske klassikeren setter fart på smaksløkene og det lyse kyllingkjøttet.
Les hele sakenDen er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.
Les hele sakenEn indisk krydret lettlaget vegetarrett er på sin plass nå, midt i adventsmaset.
Les hele sakenMumbai er verdenskjent for sin gatemat. Dette er en av de mest ikoniske rettene. Her får du oppskriften.
Les hele sakenNår høsten nærmer seg med stormskritt er det godt å kunne ty til en varmende suppe med masse smak.
Les hele sakenHer er de nemlig laget som en snitzel med en panering av moster poteter og i god indisk tradisjon med mange forskjellige typer krydder.
Les hele sakenDen tar litt tid og har en lang ingrediensliste, men du verden så mye smak du får ut av en helt vanlig kylling.
Les hele sakenDenne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.
Les hele sakenDu kan lage indiskinspirert mat enkelt hjemme selv med denne oppskriften. Halvfabrikata eller laget fra bunnen av - du avgjør.
Les hele sakenOg jammen er det mye godt man kan lage av lam. Denne uken reiser jeg tilbake i tid og mimrer om mitt første møte med ordentlig indisk mat. Oppskriften følger selvfølgelig også med.
Les hele sakenHer er det ikke bare chili men også andre krydder som skaper varmen. Men ikke mer enn at ingrrediensene er lett å få tak i og at den lett kan tilpasses også en sartere gane.
Les hele sakenMango lassi er det perfekte følge til sterkt krydret mat, men denne alkoholfrie drikken, kan også lages med rom. Og nytes med eller uten mat.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenDen anerkjente vinprodusenten, Joyce Wine, lar deg oppdage fem flotte viner i perfekt harmoni med en 5-retters meny fra nyåpnede Bon Lio.
Les hele sakenDen 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Les hele sakenBli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.
Les hele sakenOpplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.
Les hele sakenDen 8. april har du en unik mulighet til å smake deg gjennom 16 eksklusive pinot noir-viner fra den anerkjente tyske produsenten Solveigs Weinkeller.
Les hele sakenDe holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Den er ikke alene om å komme fra et relativt nyetablert destilleri, og samtidig vise muskler så det holder.
Men det er i de høyere prisklasser at moroa er. Blant de rimelige vinnyhetene er det heller begredelig. Dog med noen unntak av gode kjøp i midtre prisklasser.
Ikke fordi den er gunstig priset, men fordi den er unik. Men det finnes også mange andre viner til langt lavere priser som fortjener en vurdering med tanke på kjelleren.
Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.
Les hele sakenVi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.
Les hele sakenAlbert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.
Les hele sakenI konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.
Les hele sakenSiden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenVinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.
Les hele saken