Ukens kake

Toscakake med karamelliserte mandler

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt

Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.
07 November 2024 - 12:00

Det er de lekre, karamelliserte mandlene som gjør denne kaken så god. Småsvidde eksemplarer av arten gjør ikke samme nytten så det gjelder å passe godt på mens fyllet er i ovnen. Kanskje må du justere steketiden eller temperaturen litt – ingen ovner er like.

Oppskrifter for deg som elsker smaken av karamell

Har du lyst på en enda saftigere kake går det an å utvide til en epletoscakake. Skjær to til tre epler i skiver og stikk dem ned i deigen før kaken stekes.

Her finner du flere oppskrifter på kaker med epler

  

Bestemors toscakake

Bestemors toscakake

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Deig:
    Smelt smøret til bunnen og avkjøl litt.
  3. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og tilslutt melet.
  4. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 - 25 minutter.
  5. Mens bunnen stekes, lager du glasuren.
  6. Glasur:
    Skåld og hakk mandlene og bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele.
  7. Varm glasuren på svak varme mens du rører (ikke for voldsomt). Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
  8. Hold glasuren varm.
  9. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 10 - 15 minutter, eller til den er ferdigstekt. Følg med, det kan gå fortere! Glasuren skal være lysebrun.

La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

Her finner du flere oppskrifter på kaker med epler

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her