17. mai
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Gode kaker hører med i festlige lag. Her finner du oppskrifter til alle anledninger.
Redaksjonen
30 April 2016 - 16:20

Kaker egner seg til mer enn kaffekos, de er også et naturlig innslag på et lekkert koldtbord.

Dette drikker du til søtsaker

Husk at mange av kakene har godt av å sette seg litt før de serveres og kan godt lages flere dager før de skal serveres.

Gode baketips finner du her

For å hjelpe deg til å finne de beste oppskriftene har vi samlet en rekke oppskrifter med lenker til hver sin kategori hvor du kan finne andre gode kaker.

Kaker til barneselskapet

Her finner du flere gode kaker til barna

S'mores

S'mores

Fremgangsmåte

Byggkjeks (gir 30 stykker):
Rør smør og sukker lyst og luftig.Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.

Bland natron og vaniljesukker med mel og rør det inn. Tilsett hakkede nøtter og hakket sjokolade.

Bruk teskjeer til å lage små topper med røren på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek kjeksene på 180 °C i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

S'mores:
Legg en rute med sjokolade på hver kjeks.

Ha marshmallows på et spyd og grill dem til de blir gylne.

Legg en varm marshmallow oppå hver sjokoladebit, legg en ny kjeks over det hele og vent et par minutter til sjokoladen smelter av marshmallowen.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Bløtkake med sabayonnekrem

Bløtkake med sabayonnekrem

Fremgangsmåte

Smør en form på 24 cm diameter og sett ovnen på 160°C.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Stek kaken i ca 45 minutter, avkjøl på rist.

Fyll:
Ha eggeplommer, melis og 2 dl vin i en kjele.

Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner, må ikke koke.

Avkjøl i kaldt vann.

Ha stivpisket krem i eggekremen og smak til med rom.

Del kakebunnen i tre lag, dynk med resten av vinen og fyll kaken med sabayonnekrem og druer skåret i biter.

Pynt med krem og halve druer.
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

Fremgangsmåte

Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.

Sett stekeovnen på 175°C.

Deig:
Vask appelsinen nøye og riv skallet (bare det oransje, det hvite smaker bittert).

Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.

Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.

Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.

Stikk  en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.

Glasur:
Gi fløten til glasuren et oppkok og ta kjelen av varmen.

Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.

Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.

Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.

Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.

Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eksklusiv eplekake

Eksklusiv eplekake

Fremgangsmåte

Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.

Skru ned varmen i ovnen til 165° C.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.

Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.

Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.

Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.

Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.

Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.

Skjær så marengsen forsiktig inn massen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.

Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.

Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.

Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.

Fordel resten av røren jevnt over eplene.

Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.

Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Noe til kaffen eller dessert?

Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

Se våre fristende drinker med epler

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pavlova

Pavlova

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.

Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll:
Rett før servering visper du fløten tilsatt sukker til krem.

Bland kremen med med vaniljekrem.

Pynt til slutt med rikelig med bær.

Ta vare på sommerens bær

Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Osteiskake med jordbær

Osteiskake med jordbær

Fremgangsmåte

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.

Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:

Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.

Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.

Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eplevafler med is og bringebær

Eplevafler med is og bringebær

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, med unntak av eplene, til en glatt røre. La røren svelle i minst 20 minutter.

Rett før du steker vaflene river du eplene og blander dem i røren. Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gylne.

Server vaflene med is og friske bringebær. Dryss gjerne litt ekstra kanel over før servering.

Du kan også bruke andre bær fra fryseren, og vil du ha det lettere er både rømme og kesam gode alternativer til iskrem.

Vi byr på mange oppskrifter på vafler

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om

Om du ikke har spist lutefisk ennå, er det fint, for med dette i glasset, blir det et himmelsk måltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet
Dagens rett
Omelett á la Mexico

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet

Uansett når på dagen du velger å spise middag vil dagens tips til en rask omelett gi deg varm og god magefølelse. Spesielt dersom du hiver på ekstra salsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 8. februar i Oslo

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania

Spanske viner er ikke lenger som før. Bli kjent med anførerne av det nye, ueikede Spania gjennom 8 herlige "nær druen"-opplevelser

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her