UKENS KAKE: Så lett lager du en festpyntet kake

Ukens kake Vårlig festkake

(Bilde: chikaphotograph)

Så lett lager du en festpyntet kake

Det er absolutt overkommelig å lage sin egen marsipankake. Pynten kan du selvsagt overlate til ekspertene.

Mange vegrer seg for å lage bløtkake dekket med marsipan. Men det er slett ingen kunst så lenge du bruker ferdigkjøpt marsipan beregnet til kaker. Den har riktig konsistens.

Du kan også lage marsipanen selv

Et tips er å kjevle marsipanen ut på bakepapir eller silikonmatte. Da blir det lettere å overføre lokket til kaken.  Fire hender er dessuten alltid en god ting når dette skal gjøres.

Denne oppskriften er forresten for en så liten kake at du klarer det fint selv. Så la ikke eventuell bekymring for at du må klare deg alene, stoppe deg. 

Det er dessuten lurt å beregne litt ekstra marsipan og kjevle den ut litt større. Restene kan du bruke til pynt. Eller lage godterier av. 

Se hvilke godterier du kan lage av marsipan

Har du ikke dreisen på å lage pynt, finnes det utrolig mye fancy å få kjøpt. Så kan du jo mikse med litt egenprodusert - for den lille ekstra selvfølelsen i det minste. 

Se våre andre oppskrifter på marsipankake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Vårlig festkake

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn
2 stk
180 g
1.5 dl
Fyll
5 dl
romkrem

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett vann, og sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken på 175 grader i ca. 40 minutter. Bruk en springform på 22 cm i diameter. 

Del den avkjølte kaken i tre lag og dynk den med melk eller saft.

Visp fløten til luftig krem og bland ca 1/3 av kremen med romkrem. Fordel fyllet mellom lagene og stryk et tynt lag utenpå kaken med denne kremen.

Kjevle ut 250 gram marsipan til lokk på kaken.  Klem dette forsiktig rundt og skjør bort overflødig marsipan. Pynt med vispet kremfløte rundt kanten og oppå.

Farge resten av marsipanen i ønskete farger og skjær ut pynt i form av blader og blomster. Dander etter egen fantasi. Du kan også kombinere med ferdig kakepynt. 

La den gjerne stå og trekke et par timer, da blir den saftig og god.

Slik lager du romkrem

Flere deilig oppskrifter på bløtkaker finner du

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: chikaphotograph

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen