Ukens vin
Seriøs boksvin som setter en spiss på grillfesten

Seriøs boksvin som setter en spiss på grillfesten

Denne røde pappvinen har det som trengs for å gjøre de fleste glade.
Aase E. Jacobsen
30 Juli 2016 - 21:02

Hoya de Cadenas Single Estate Old Vine Garnacha gir ikke bare mye vin for en liten penge, men har også kvaliteter som tilfredsstiller den litt mer kresne vindrikker som sjelden eller aldri nyter vin fra dette formatet.  

Den har nemlig god konsentrasjon, balansert alkohol og ikke minst sødme. Den er altså helt tørr og ikke minst frisk i frukten, og så er den laget av druer fra garnachavinstokker som er eldre enn 50 år. 

Gårdstunet på Hoya de Cadenas.

 

Den har dermed det som trengs for å hamle opp med en sammensatt grillmeny. Siden den har god saftighet, smaker den godt lett avkjølt. En boks du uten problemer kan ta med på camping- eller sykkelturen.  

Nesten norsk

Druene kommer fra én enkelt vingård, men i Utiel-Requena er ikke det nødvendigvis synonymt med småskala. Hoya de Cadenas er en 200 hektar stor eiendom, eid av Vicente Gandia, som er en ganske stor aktør og dermed mer kjent for sine volumviner fra den spanske sol- og vinkysten. Velkjent blant nordmenn på jakt etter billigvin er Marqués de Chivé.

Hoya de Cadenas er også kjent for sin satsing på vinturisme.

 

Med Hoya de Cadenas er målet åpenbart å vise en litt annen side av både Vicente Gandia og ikke minst Utiel-Requena. Området som ligger rett innenfor Valencia og nordvest for Alicante – eller Lille Norge – er en populær vinkilde for nordmenn på spaniatur. Sannsynligheten for at noen også har fått med seg Hoya de Cadenas er derfor stor. Eiendommen var nemlig veldig tidlig ute med å satse på vinturisme. 

Nå er det tredje og fjerde geenrasjon som står bak vinene fra Vicente Gandia.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her