UKENS VIN: Seriøs boksvin som setter en spiss på grillfesten
Ukens vin

Seriøs boksvin som setter en spiss på grillfesten

Denne røde pappvinen har det som trengs for å gjøre de fleste glade.

Hoya de Cadenas Single Estate Old Vine Garnacha gir ikke bare mye vin for en liten penge, men har også kvaliteter som tilfredsstiller den litt mer kresne vindrikker som sjelden eller aldri nyter vin fra dette formatet.  

Den har nemlig god konsentrasjon, balansert alkohol og ikke minst sødme. Den er altså helt tørr og ikke minst frisk i frukten, og så er den laget av druer fra garnachavinstokker som er eldre enn 50 år. 

Gårdstunet på Hoya de Cadenas.

 

Den har dermed det som trengs for å hamle opp med en sammensatt grillmeny. Siden den har god saftighet, smaker den godt lett avkjølt. En boks du uten problemer kan ta med på camping- eller sykkelturen.  

Nesten norsk

Druene kommer fra én enkelt vingård, men i Utiel-Requena er ikke det nødvendigvis synonymt med småskala. Hoya de Cadenas er en 200 hektar stor eiendom, eid av Vicente Gandia, som er en ganske stor aktør og dermed mer kjent for sine volumviner fra den spanske sol- og vinkysten. Velkjent blant nordmenn på jakt etter billigvin er Marqués de Chivé.

Hoya de Cadenas er også kjent for sin satsing på vinturisme.

 

Med Hoya de Cadenas er målet åpenbart å vise en litt annen side av både Vicente Gandia og ikke minst Utiel-Requena. Området som ligger rett innenfor Valencia og nordvest for Alicante – eller Lille Norge – er en populær vinkilde for nordmenn på spaniatur. Sannsynligheten for at noen også har fått med seg Hoya de Cadenas er derfor stor. Eiendommen var nemlig veldig tidlig ute med å satse på vinturisme. 

Nå er det tredje og fjerde geenrasjon som står bak vinene fra Vicente Gandia.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Hoya de Cadenas S Estate Old Vine Garnacha 2014

Produsent:
Vicente Gandia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Spania
Område:
Utiel-Requena
Pris:
299,10 kr
Varenummer:
5275906
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen