Ukens vin
Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Her er det nemlig andre strenger det spilles på og det til svært så gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2020 - 14:45
 

Integrale Prosecco Doc Millesimato 2018 er ikke som andre proseccoer, den er både tørrere og ikke minst smaksmessig langt unna den pærebrusaktige karakteren som kjennetegner brorparten i dette populære segmentet.

Fruktkarakteren er mer mangfoldig, her er det ulike toner av gult og grønt og innslag av blomster. Sødmen er godt integrert, friskheten er god og skummet er fint og kremaktig. Et supert valg når du skal ønske velkommen og har fingermat på bordet eller når drinkoppskriften ber om en musserende vin.

Den er laget av proseccodruen glera og kommer fra et av de mindre kjente underområdene innen det store Prosecco DOC, nemlig Asolo. Dette området gir både syrefriskhet og mineraltoner til den endelige vinen.

Her kan du lese mer om de ulike underområdene og tilhørende vinstiler innen Prosecco DOC

Et annet forhold som skiller den fra mengden er at den er laget av økologisk dyrkete druer.

Metoden er imidlertid den samme som for 99 prosent av all prosecco, charmat-metoden, ofte kalt brusmetoden, siden boblene skapes i en lukket tank, og ikke i flasken som for tradisjonell metode. For denne vinen tar det 30-40 dager å skape boblene samtidig som vinen får næring og karakter fra bunnfallet i tanken. Når vinen tappes i flaske holder den 11 prosent alkohol og har 11 gram restsukker, men den gode friskheten gjør at restsødmen ikke føles klebrig.

 
 

Fra samme produsent, men fra et annet område nærmere kysten og Venezia, kommer to frizzanter, eller petnat som de fleste kaller denne populære vinstilen. Integrale Rosé Frizzante er min klare favoritt siden den er så deilig og morsom som en slik vin kan bli siden den har alt du kan ønske deg fra en boblevin på denne tiden av året. Totalt upretensiøs, men samtidig seriøs med fine blomster- og frukttoner, god munnfølelse og tørrhet. Et supert følge til alt fra salater og vegetariske alternativer til rød fisk som laks og ørret.

Den hvite Integrale Bianco Frizzante er litt lettere og mer i retning tørsteslukker med sin fine saltaktige finish. Med 10,5 prosent alkohol og gode tørrhet er den et supert alternativ til så vel aperitiff som terrassevin eller følge til østers og frityrstekt sjømat.

Både den rosa og den hvite er laget av lokale druer for denne delen av Veneto hvilket også er med på å gi vinene særpreg, den rimelige prisen til tross. For dette er så naturlig som en vin kan bli.

Bak disse vinene står en gjeng med yngre vinbønder.
 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her