UKENS VIN: Topp kvalitet for en rimelig penge
Ukens vin

Topp kvalitet for en rimelig penge

Denne vinen er nok et eksempel på potensialet i spanske vinmarker. Og for denne betaler du bare en symbolsk sum.

For 139 kroner er en veldig gunstig pris gitt hva du får med Nodus Chaval 2016. Vi snakker om en økologisk sertifisert vin laget av bobaldruer fra Utiel-Requena. Og dette siste i kombinasjon med at vinen kun er framstilt i ståltank, er forklaringen på den budsjettvennlige prisen.  

Utiel-Requena har inntil ganske nylig for det meste vært forbundet med masseframstilt vin, ofte i boks og ofte i en litt gammeldags stil. Dette har dekket over druen bobals potensial – denne druen er faktisk dette området rett innenfor Valencias redningsbøye.

Les mer om denne druen og dens historie

Og mens vi venter på at den skal få den anseelsen den fortjener, vi snakker om en drue med røtter tilbake til 1400-tallet, kan vi nyte godt av at den er så lavt priset.

Se alle de andre bobal-vinene på polet

 

Bak ukens vin står El Renegado som eies av Adolfo De Las Heras Polo. Faren kjøpte den 540 hektar store eiendommen i 1985. Da var den allerede den viktigste økologiske gården i området. Og sønnen har de siste tjue årene videreutviklet eiendommen. Chaval er en såkalt joven, uten fatlagring, mens porteføljen ellers består av en lang rekke viner fra musserende og hvite til fatlagrete røde med internasjonale druer. Men bobal er fortsatt viktigste drue all den tid den dekker 40 prosent av arealet.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen