Ultratørr Cristal-utfordrer

Det er ikke hver dag at et champagnehus som Louis Roederer utvikler nye champagner. Nå er en knusktørr utgave på trappene.

Den nye champagnen blir ultra tørr (Brut Nature), hvilket vil si at champagnen ikke er tilsatt sukker under omkorkingen.

Det er ifølge Decanter champagnehusets administrerende direktør, Frederic Rouzaud, som har fått ideen til at også Louis Roederer skal ha en knusktørr utgave. Han er kjent som en stor nyter av helt tørre viner.

Det har tatt flere år å utvikle champagnen. Blant annet har det tatt tid å finne de riktige fatene og årgangene til blandingen. Hvis det hele lykkes, vil den nye champagnen komme på markedet i slutten av 2010.

Smaken er blitt mer tørr
Roederer's sjefsvinmaker, Jean-Baptiste Lecaillon, er overbevist om at vi i fremtiden vil finne langt flere tørre champagner.

Gjennom de siste hundre årene er forbrukerens smak langsomt men sikkert blitt mer tørr når det gjelder champagne. Tenk bare på den russiske tsaren Alexander 2. som drakk søte Roederer-champagner med helt opp til 100 g sukker.

I dag inneholder en flaske alminnelig champagne omkring en tiendedel av sukkermengden.

Les mer om Roederer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen