Ukens drink

Umamitini

Er du i det eksperimentglade hjørnet, må du prøvde denne vrien på en dry martini

Er du i det eksperimentglade hjørnet, må du prøvde denne vrien på en dry martini

Denne drinkoppskriften innebærer en rekke uvanlige drinkingredienser, men som er å finne i de fleste kjøkkenskap.
28 Juli 2023 - 10:00

Det er tomater, kikerter og soyasaus som står for umamismaken, mens vaniljelikør og sukker gir sødmen og gin og sitronsaft sørger for friskhet og krydder. Melkevaskingen gir ikke melkesmak, men munnfølelse, og den vil du ikke være foruten.

Denne oppskriften gir en veldig stor porsjon. Du kan lage den første batchen og så porsjonere ut det du trenger. Prebatchen holder fint i kjøleskap inntil en uke. 

Og om det blir noe til over av ginen som er brukt, Skagerrak Nordic Dry Gin gjør ikke det noe for den kan du bruke i en lang rekke drinkoppskrifter - deriblant disse

Umamitini drinkoppskrift

Umamitini drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Forberedelser: 
Cocktailen lages med utgangspunkt i en prebatch som inneholder kikerter, tomat, soyasaus, kikertvann, salt, og vaniljelikør. Prebatchen gir en sitrus- og umamifølelse til denne varianten av en Dry Martini.  

  1. Umami pre-batch: Bland alle ingrediensene sammen og sil gjennom en silklut. 
  2. Sirup: Umamivæsken du sitter igjen med skal tilsettes like mye sukker som den består av, altså 1:1. Dette blir til en sirup. 
  3. Tilsett like mye sitronsaft som sirupen du har, 1:1.
  4. Melkevasking: Tilsett 6/8 Skagerrak Gin (fra før av har du 1/8 sirup og 1/8 sitron)
  5. Hell hele prebatchen i 1:6 melk (5/6 deler prebatch og 1/6 melk). 
  6. Rør prebatchen- og melkeblandingen forsiktig i fem sekunder
  7. Når blandingen blir klumpete skal den helles over i et kaffefilter som står i en stabil trakt (f.eks. kaffetrakt)
  8. Vent i 30 sekunder til de første dråpene har kommet ut av filteret. Hell de tilbake i filteret og la stå i flere timer. 
  9. Etter noen timer så har du et filtrert, klart produkt med en rund og lite bitter smak.  

Ferdig drink: 
Hell den ferdige blandingen over på et målebeger, rør blandingen med litt is (men ikke for lenge) og server i et martiniglass med sukkererter eller en tørket cherrytomat som pynt.

Her er en deilig dry martini ferdig på 5 minutter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Skagerrak Gin

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her