Utelivsrazzia i Skien

Natt til lørdag 1. februar var det razzia i utelivsbransjen i Skien. Ingen steder ble stengt, men det ble avslørt mye grums.

Kontrollen avslørte manglende papirer, rotete kassaoppgjør, mistenkelig kjøtt og ingen dørvakter. 
 
Dette til tross for at det bare er noen måneder siden utesteder i Skien ble sjekket sist. Da ble to restauranter stengt umiddelbart og to mistet skjenkebevillingen.
 
Sjekket ni
Denne gangen var ni etater og grupper på opp til elleve mennesker ute for å kontrollere hva som skjer i utelivsbransjen i Skien. Ni virksomheter ble kontrollert. Disse var Jacobs Pizza, Jacobs Restaurant, Jerusalem, Tiano Pizza, Gimle pub, Mariannes Bistro, Lundetangen pub, Neon og Lunde kiosk.
 
Kontrollørene fant litt av hvert.
 
- Alt for mange mangler, sier konsulent Eva Ulvin i Skien kommune.
 
Få avtaler
Arbeidsgiverkontrollen avslørte at nesten ingen var innmeldt i arbeidstagerregisteret. De melder om generelt dårlige rutiner, om arbeidsgivere som ikke vet hvem som jobber hos dem og generelt mye rot.
 
Dessuten vil kontrollen sjekke mange steder grundigere, for å se om det eventuelt foregår svart arbeid.
 
Også Arbeidstilsynet kan fortelle om mye rot. Manglende vaktlister og arbeidsavtaler var gjengangere. Hvor mye bartendere i byen jobber er vanskelig å finne ut, fordi de gjerne jobber på flere steder. Dette skal nå undersøkes grundigere. Arbeidstilsynet mistenker at noen av dem jobber mer enn de har lov til.
 
Fornøyd
Mattilsynet er på sin side ganske fornøyd etter kontrollen. Tilsynet vil likevel be noen steder om dokumentasjon på hvor kjøttet deres kommer fra, for å avdekke eventuelt smuglerkjøtt.
 
Skatt Sør var også med på razziaen, og rister på hodet. Fem steder fikk pålegg for manglende rutiner rundt kassaoppgjør. Det ble også avdekket differanser mellom det som var slått inn, og pengene som faktisk befant seg i kassa. Også dette skal undersøkes nærmere.
 
Politiet avslørte at et av utestedene ikke har dørvakter. Brannvesenet fant et sted hvor nødutgangen var stengt, og et annet sted der det branntekniske så og si var ute av funksjon.
 
- Videre etterforskning vil vise hvor alvorlig mye av dette er. Men det er sørgelig at det ikke er bedre. Det viser at slike kontroller trengs, sier Ulvin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen