Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 12:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
    +
    Godbiter i pollisten

    Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

    Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
    +
    Ukens vin

    Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

    Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
    Dagens rett

    Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

    Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
    Ukens drink

    Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

    Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
    +
    Godbiter i pollisten

    Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

    Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
    +
    Ukens vin

    Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

    Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
    +
    Godbiter i pollisten

    Forsiden akkurat nå - 4

    To supre viner i basis fra denne superkvinnen
    +
    Ukens vin

    To supre viner i basis fra denne superkvinnen

    Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
    Dagens rett
    Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

    Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

    Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
    Dagens rett

    Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

    Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her