Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 12:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
    Dagens rett

    Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

    Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
    Ukens drink

    Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

    Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
    Dagens rett

    Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

    Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
    Dagens rett

    Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

    Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
    Ukens drink

    Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

    Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
    +
    Godbiter i pollisten

    Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

    Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
    +
    Ukens vin

    Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

    Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
    Dagens rett

    Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

    I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her