Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 12:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
    Dagens rett

    Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

    Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
    Ukens drink

    Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

    Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
    +
    Mat og vin i kombinasjon

    Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

    Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

    Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
    Dagens rett

    Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

    Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
    Ukens drink

    Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

    Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
    +
    Godbiter i pollisten

    Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

    Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
    +
    Ukens vin

    Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

    Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
    Dagens rett

    Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

    Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
    +
    Mat og vin i kombinasjon

    Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

    Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her