- Utvid åpningstidene

En ringrev snakker. Utvid åpningstidene, sier tidligere restaurant- og nattklubbeier Ole Thorvik i Oslo.
Redaksjonen
18 September 2007 - 09:00

Han mener forslaget fra enkelte politikere om innskrenket skjenketid er en ønskedrøm. I alle fall om målet er et roligere sentrum.
 
Thorvik er ikke lenger i bransjen, men var blant annet med på å starte opp Stravinsky i hovedstaden. For å nevne noe.
 
Uten hell
- Flere innskrenkningsmetoder har vært forsøkt de siste tiårene, men hver gang uten hell. Nå må vi se på andre alternativer. Når det gang på gang viser seg at innskrenking og alkoholstopp ikke fungerer, må vi åpne for nye tanker. Gi skjenkesteder i sentrum utvidet åpningstid, slik at ikke alle må hjem fra byen samtidig, sier Olle Thorvik til lokalavisen for Frogner og St. Haugen.
 
Dårlig erfaring
- Jeg er ikke lenger i bransjen og snakker derfor ikke for min syke mor, men Norge er blitt internasjonalt, og vi kan ikke gå tilbake til slik det var før, sier Olle, som han kalles.
 
Tidlig i tenårene jobbet han i familiens restaurant, og som 22-åring åpnet han sin første nattklubb, Stravinsky. Han har derfor noenlunde peil på hva han snakker om.
 
Lever fortsatt
Stravinsky lever fortsatt i Rosenkrantz gate, 20 år senere. Stedet har skiftet eiere flere ganger. Senere ble det satsing på Kreml, med nattklubben Kaare Hansen i kjelleren, 90-tallets hotteste sted Kristiania i Kristian IVs gate, og chillout-stedet Tea Lounge på Grünerløkka.
Mer bråk
- På nittitallet skiftet regjeringen stengetidene fire ganger, på like mange år. Da skjenketidene ble innskrenket, ble det mer bråk og lengre taxikøer, de illegale nattklubbene poppet opp som paddehatter, og horder av festglade folk dro på private nachspiel i boområdene. Etter 25 år i utelivsbransjen forteller erfaringen meg at forslaget ikke vil gi noen bedring i det hele tatt, snarere tvert i mot, sier Olle.
 
Dynamikk
Den tidligere utelivsmannen mener at differensierte skjenketider, sammen med at enkelte får utvidet åpningstid, er eneste vei å gå. Han ser for seg utvidet åpningstider, gjerne til de tidlige morgentimer, i sentrum. Samtidig mener han at skjenkestedene som ligger i boligområder fortsatt må stenge tidligere.
 
- Jeg vet ikke om en annen hovedstad i Europa som stenger ned hele byen klokken 02.00. Likevel har de mindre bråk enn Oslo. Poenget er at når utestedene stenger på forskjellige tider, vil man få spredt menneskene,og trykket i sentrum blir mindre, sier Olle Torvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her