- Utvid åpningstidene

En ringrev snakker. Utvid åpningstidene, sier tidligere restaurant- og nattklubbeier Ole Thorvik i Oslo.
Redaksjonen
18 September 2007 - 09:00

Han mener forslaget fra enkelte politikere om innskrenket skjenketid er en ønskedrøm. I alle fall om målet er et roligere sentrum.
 
Thorvik er ikke lenger i bransjen, men var blant annet med på å starte opp Stravinsky i hovedstaden. For å nevne noe.
 
Uten hell
- Flere innskrenkningsmetoder har vært forsøkt de siste tiårene, men hver gang uten hell. Nå må vi se på andre alternativer. Når det gang på gang viser seg at innskrenking og alkoholstopp ikke fungerer, må vi åpne for nye tanker. Gi skjenkesteder i sentrum utvidet åpningstid, slik at ikke alle må hjem fra byen samtidig, sier Olle Thorvik til lokalavisen for Frogner og St. Haugen.
 
Dårlig erfaring
- Jeg er ikke lenger i bransjen og snakker derfor ikke for min syke mor, men Norge er blitt internasjonalt, og vi kan ikke gå tilbake til slik det var før, sier Olle, som han kalles.
 
Tidlig i tenårene jobbet han i familiens restaurant, og som 22-åring åpnet han sin første nattklubb, Stravinsky. Han har derfor noenlunde peil på hva han snakker om.
 
Lever fortsatt
Stravinsky lever fortsatt i Rosenkrantz gate, 20 år senere. Stedet har skiftet eiere flere ganger. Senere ble det satsing på Kreml, med nattklubben Kaare Hansen i kjelleren, 90-tallets hotteste sted Kristiania i Kristian IVs gate, og chillout-stedet Tea Lounge på Grünerløkka.
Mer bråk
- På nittitallet skiftet regjeringen stengetidene fire ganger, på like mange år. Da skjenketidene ble innskrenket, ble det mer bråk og lengre taxikøer, de illegale nattklubbene poppet opp som paddehatter, og horder av festglade folk dro på private nachspiel i boområdene. Etter 25 år i utelivsbransjen forteller erfaringen meg at forslaget ikke vil gi noen bedring i det hele tatt, snarere tvert i mot, sier Olle.
 
Dynamikk
Den tidligere utelivsmannen mener at differensierte skjenketider, sammen med at enkelte får utvidet åpningstid, er eneste vei å gå. Han ser for seg utvidet åpningstider, gjerne til de tidlige morgentimer, i sentrum. Samtidig mener han at skjenkestedene som ligger i boligområder fortsatt må stenge tidligere.
 
- Jeg vet ikke om en annen hovedstad i Europa som stenger ned hele byen klokken 02.00. Likevel har de mindre bråk enn Oslo. Poenget er at når utestedene stenger på forskjellige tider, vil man få spredt menneskene,og trykket i sentrum blir mindre, sier Olle Torvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her