- Utvid åpningstidene

En ringrev snakker. Utvid åpningstidene, sier tidligere restaurant- og nattklubbeier Ole Thorvik i Oslo.
Redaksjonen
18 September 2007 - 10:00

Han mener forslaget fra enkelte politikere om innskrenket skjenketid er en ønskedrøm. I alle fall om målet er et roligere sentrum.
 
Thorvik er ikke lenger i bransjen, men var blant annet med på å starte opp Stravinsky i hovedstaden. For å nevne noe.
 
Uten hell
- Flere innskrenkningsmetoder har vært forsøkt de siste tiårene, men hver gang uten hell. Nå må vi se på andre alternativer. Når det gang på gang viser seg at innskrenking og alkoholstopp ikke fungerer, må vi åpne for nye tanker. Gi skjenkesteder i sentrum utvidet åpningstid, slik at ikke alle må hjem fra byen samtidig, sier Olle Thorvik til lokalavisen for Frogner og St. Haugen.
 
Dårlig erfaring
- Jeg er ikke lenger i bransjen og snakker derfor ikke for min syke mor, men Norge er blitt internasjonalt, og vi kan ikke gå tilbake til slik det var før, sier Olle, som han kalles.
 
Tidlig i tenårene jobbet han i familiens restaurant, og som 22-åring åpnet han sin første nattklubb, Stravinsky. Han har derfor noenlunde peil på hva han snakker om.
 
Lever fortsatt
Stravinsky lever fortsatt i Rosenkrantz gate, 20 år senere. Stedet har skiftet eiere flere ganger. Senere ble det satsing på Kreml, med nattklubben Kaare Hansen i kjelleren, 90-tallets hotteste sted Kristiania i Kristian IVs gate, og chillout-stedet Tea Lounge på Grünerløkka.
Mer bråk
- På nittitallet skiftet regjeringen stengetidene fire ganger, på like mange år. Da skjenketidene ble innskrenket, ble det mer bråk og lengre taxikøer, de illegale nattklubbene poppet opp som paddehatter, og horder av festglade folk dro på private nachspiel i boområdene. Etter 25 år i utelivsbransjen forteller erfaringen meg at forslaget ikke vil gi noen bedring i det hele tatt, snarere tvert i mot, sier Olle.
 
Dynamikk
Den tidligere utelivsmannen mener at differensierte skjenketider, sammen med at enkelte får utvidet åpningstid, er eneste vei å gå. Han ser for seg utvidet åpningstider, gjerne til de tidlige morgentimer, i sentrum. Samtidig mener han at skjenkestedene som ligger i boligområder fortsatt må stenge tidligere.
 
- Jeg vet ikke om en annen hovedstad i Europa som stenger ned hele byen klokken 02.00. Likevel har de mindre bråk enn Oslo. Poenget er at når utestedene stenger på forskjellige tider, vil man få spredt menneskene,og trykket i sentrum blir mindre, sier Olle Torvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her