Utvider etter ett år

Etter bare et drøyt år går driften ved spahotellet i Stabbestad i Kragerø så bra at det skal utvides med flere møterom for kurs og konferanser.

Direktør Petter Jørgensen er strålende fornøyd med driften etter åpningen i slutten av mars 2007.
 
- Vi har hatt en fantastisk omsetning og resultatutvikling fra måned til måned. Men kostnadene har også vært høye. Å starte et nytt hotell er å trå inn i det ukjente. Det er alltid noe som dukker opp, bygningsmessig og frykt for å bemanne for lite. Det blir til at man heller bemanner opp, sier Jørgensen til Kragerø Blad Vestmar.
 
Hotellet har nå 150 ansatte, og 65 årsverk. 2008 blir et konsolideringsår, med et budsjettert lite overskudd.
 
Utvider
I det første driftsåret var det budsjettert med et lite underskudd. Omsetningen ble litt i overkant av budsjett, med noe mer salg av mat og drikke enn forventet, og litt mindre av losji og spa. Kurs- og konferansedelen gikk omtrent som budsjettert. Nå planlegges et påbygg med flere møterom for å kunne ta imot flere konferanser og kurs.
 
530 senger
- Med 530 hotellsenger pluss leiligheter, men "bare" fire store møtesaler, kan det fort skje at møteromskapasiteten er fullt utnyttet selv om flere hundre senger står ledige, sier Jørgensen.
 
Kurs og konferanser er viktige for hotellet på ukedagene, men markedet er hardt og hotellet må være veldig offensivt. I helgene er det mye mer fritids- og spagjester.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen