Vann for alle penga

Vann på flaske glir ned som aldri før, og vann uten kullsyre øker mest. Sist måned drakk vi 6,4 millioner liter flaskevann. Det er en økning på 35 prosent fra mars i fjor. Selv om nesten 8 av 10 flasker vann er med kullsyre, foretrekker flere nå ulike varianter uten bobler.

Trenden er klar. Siste kvartal økte vannsalget med 21 prosent.

- Det økte vannsalget er resultatet av en stor satsing på vann fra mineralvannprodusentene. De jobber aktivt med produktutvikling og satser mye på markedsføring av disse produktene, sier direktør Helge Hasselgård i Bryggeri- og mineralvannforeningen.

Mye å velge i
Nå finnes det over 50 ulike varianter norsk vann på flaske i butikkene. Både små og store produsenter satser på å tappe eget vann. Noen satser på kildevann, mens andre smakssetter vann med salter, mineraler og lette smakstilsetninger. Dermed kan vi velge blant en rekke typer naturlig drikke uten syre og kalorier.

Felles for vannproduktene er at de ikke inneholder sukker eller søtstoff.

Tørsteslukker
I fjor ble det solgt 78 millioner liter vann på flaske her i landet, og vanligvis er salgstoppen om sommeren i varmt vær. Nå tar salget seg opp også i vinterhalvåret.

- Det meste av vannet selges fremdeles i dagligvarebutikkene, men vi ser at den største økningen nå skjer i kiosker og på bensinstasjoner. Det er tydelig at folk på farten nå oftere velger vann på flaske enn brus, sier Helge Hasselgård.

I andre land er vann på flaske blitt storindustri. I Norge kom veksten på midten av 1990-tallet.

Kilde: Newswire

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen