Vant NM i Baristakunst

24 år gamle Chris Kolbu tok storeslem under helgens NM i Baristakunst. Konkurransen, som ble arrangert under Kaffefest 2008 på Gastronomisk Institutt i Oslo, samlet store deler av kaffeeliten.

Det er ikke ofte det skjer, men denne gang var det en etter forholdene ukjent barista som kunne hale i land seieren i konkurranse med fem andre sterke finalekandidater.

Konkurransen startet allerede på torsdag denne uken, med omlag 17 kandidater som skulle kjempe om de seks finaleplassene.

Kolbu selv var lørdag svært glad for å i det hele tatt ha klart å kvalifisere seg til finalen. Deretter gikk det altså helt til toppen av pallen - og nå venter VM i København 19. til 22. juni.

Nå skal det i anstendighetens navn legges til at hans læremester er ingen ringere enn Tim Wendelboe - tidligere baristaverdensmester - som sist høst på Grünerløkka i Oslo åpnet sitt eget kaffested og kaffebrenneri.

Kolbu har jobbet som barista hos Wendelboe siden oppstarten i august og har hatt en svært lovende utvikling.

På andre og tredje plass kom henholdsvis Håkon Kinn (Java, Oslo) og Thomas Jørgensen (Benk, Sandnes/Stavanger). Deretter fulgte Eyvind Odland (Stockfleth's, Oslo), Oda Misje Haug og Rasmus Helgebostad - begge fra Kaffemisjonen i Bergen.

Andre finaler under Kaffefest 2008 :
• Norsk mester i Melkekunst: Madeleine Joys
• Norsk mester i triangulær cupping: Rasmus Helgebostad
• Årets mester i NM i Kaffe & alkohol: Ane C. Bråten

Kolbus signaturdrikk i konkurransen:
Lettmelk, kaldinfusert med kanelstang (gjerne Santa Maria - 5 g/liter) og nellik (20 spiker/liter), som fluffes opp i en barmikser med litt sukker (5 g/dl). Dette bør ligge over natten, men smaken utvikler seg med tiden også.
 
En espuma laget av 2 doble shots epresso, sukker (11 g), en halv rute Valrhona melkesjokolade og ½ dl h-melk.
 
Mellom disse to lagene er det drysset litt sukker laget av mandarinskall og hvitt sukker som er knust sammen, tørket, og så kjørt i blender for å forstøve det.

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen