Vant på tredje forsøk

Alexander Gullesen fra Bardøla ble velfortjent beste unge sommelier.
Aase E. Jacobsen
04 Februar 2008 - 13:35

Den snart 24 år gamle vinkelneren Alexander Gullesen som til daglig jobber på Geilo-hotellet Bardøla halte endelig i land en seier i Young Sommelier. I de to foregående konkurransene ble han slått på målstreken av Espen Hammersvik, men nå var det altså Gullesens tur.

Unge talenter
Og han kan se fram til en opplevelsesrik studietur til Antinori i Toscana, sponset av importøren Strøm.

Men Gullesen fikk ikke noe gratis for han fikk tøff konkurranse av spesielt Simon Zimmermann, førsteårslærling på Bølgen & Moi Briskeby. Imponerende innsats tatt den korte erfaringen i betraktning. Han kommer definitivt til å gjøre seg bemerket i fremtidige sommelierkonkurranser. Det gjelder også tredjemann i finalen, Kjetil Berg, fra Big Horn i Larvik.

Fremmer rekruttering
Oppgavene finalistene skulle løse var å beskrive og identifisere på best mulig måte tre viner som ble servert blindt. I dette tilfelle var det tre toscanske rødviner, Santa Cristina 2006, Peppoli Chianti Classico 2005 og Tenuta Antinori Riserva 2001.

Young Sommelier er en rekrutteringskonkurranse for ansatte i serveringsbransjen under 28 år. Årets vinner har derfor som mål å stille i NM for vinkelnere neste år.

Arrangør er Apéritif i samarbeid med Den Norske Vinkelnerforening og Antinori/Strøm. I juryen satt tidligere norgesmester og europamester Robert Lie, Arne Ronold, vinforum og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her