Vårens kurs i regi av Gastronomisk Institutt

I 2004 ønsker GI å sette ekstra fokus på lærlinger og faglærere som underviser innen Hotell - og Næringsmiddelfag og disse gruppene tilbys derfor rabatt på deres kurs.

Lærlinger vil få 40%, faglærere 20% og ansatte i RBL bedrifter 15% på våre kurs. Det vil kun være de grunnleggende kursene vi anbefaler at lærlinger deltar på.

Mye gøy med bakst!
Deig krever omtanke og kjærlighet. Dette kurset vil omhandle baking etter gamle tradisjoner der vi setter fokus på viktige prinsipper for å få gode resultat, herunder elting, liggetid, heving og steking. Man går også gjennom teknikker ved bruk av surdeig, gjær og bakeferment og lager produkter ut fra de forskjellige metodene. Mørdeiger og paideiger vil også bli gjennomgått.

Sted/Dato: Oslo 25. februar
Påmeldingsfrist: 11.februar
Pris: 1400,-
Målgruppe: Passer for alle som ønsker å lære mer om baking.
Nivå: Grunnleggende, demonstrasjonskurs
Kursleder: Espen Vesterdal Larsen

Marsipan og konfekt
Marsipan og konfekt er et omfattende område som krever mye kunnskap og trening.
Her er det lagt opp til et grunnleggende kurs innen disse teknikkene. Siden påsken ikke er så langt unna kommer vi til å fokusere på dette som tema. En vil lære om grunnleggende teknikker for modellering av marsipan og hvordan man kan lage sin egen konfekt. Vi vil legge vekt på å bruke mest mulig av de råvarene som en enkelt kan få tak i, men en vil også arbeide med mer spesielle råvarer som brukes inne dette faget.
Utstyr som trengs for modellering vil dere få låne, har du eget må du gjerne ta det med.

Sted/Dato: Oslo16. mars/ Stavanger 30. mars
Påmeldingsfrist: Oslo 2. mars og Stavanger 16. mars
Pris: 1400,-
Målgruppe: Passer for de innen bransjen som ønsker å lære mer om dette, lærlinger og nyutdannede innen konditorfaget. De som underviser våre fremtidige fagarbeidere er selvfølgelig også en målgruppe.
Nivå: Grunnleggende, deltagende kurs med demonstrasjon
Kursleder: Espen Vesterdal Larsen

Dessertkurs
Dette kurset omhandler den "søte verden". Det vil her legges hovedvekt på hvordan man lager gode desserter innen de forskjellige gruppene som finnes. Kurset vil omhandle bunner, kremer, geleer, glasurer og ulike dekorasjonsteknikker i forhold til desserter. Iser og sorbéer vil også inngå her. Det klassiske ligger alltid til grunn, men det vil bli lagt vekt på nye teknikker og metoder i forhold til dette. Kurset vil også inneholde en del om sjokoladearbeid.

Sted/Dato: Stavanger 20. april
Påmeldingsfrist: 2. april
Pris: 1550,-
Målgruppe: Passer for de innen bransjen som ønsker å lære mer om dette, inkludert lærlinger. De som underviser våre fremtidige fagarbeidere er også en målgruppe. Det er ikke spesielt rettet mot institusjon eller hotell og restaurant, men begge er en målgruppe med tanke på gode og velsmakende desserter.
Nivå: Grunnleggende, demonstrasjon
Kursleder: Espen Vesterdal Larsen

Moderne menyplanlegging og selskapsmat
Dette kurset bygger videre på kurset som ble avholdt 20. mai 2003. Med dette kurset ønsker vi å inspirere og hjelpe kokker i menyarbeidet. Det vil som forrige gang bli lagt vekt på planlegging av menyer, demonstrasjon og smaksprøver på ulike retter med utgangspunkt i både moderne og klassiske sammensetninger. Kurset vil bygges opp på samme måte som i mai 2003, men det utarbeides nytt kompendium med nye oppskrifter med økning fra forrige kurs. Dette er lagt opp som et intensivt kurs der det blir gjennomgått mange elementer.

Sted/Dato: Oslo 28. april
Påmeldingsfrist: 14. april
Pris: 2300,-
Målgruppe: Hotell, restaurant, catering og de som underviser våre fremtidige fagarbeidere. Andre foretak som driver selskapsservering må gjerne ta kontakt om det er usikkert om kurset passer. Kurset krever at man har en del års erfaring innen faget.
Nivå: Høyt, demonstrasjonskurs.
Kursleder: Kjetil Gundersen

Profilkurs i Oslo
Det vil her bli sendt ut individuelle invitasjoner.

Mat og vin i kombinasjon
Her tar vi fatt på et omfattende tema. Vi starter med grunnleggene kunnskaper innen dette spennende temaet. Hva gjør en god kombinasjon til en minneverdig opplevelse, og hvorfor ble det slik? Det er nesten umulig å sette en fasit på den perfekte mat - vin kombinasjonen, variablene vil alltid være mange. Kokken, råvarens kvalitet, den perfekte vinprodusents stil, vinens alder og årgang, og ikke minst personlige preferanser - bare for å nevne noen. Men det er logiske spilleregler for hvordan vi setter mat og vin sammen, med det ene målet for øyet: å heve smaken i både maten og vinen.
Dette kurset vil bli bygd opp med en teoretisk del som går på vin, demonstrasjon av vin og mat i kombinasjon, samt en avsluttende del der dere som kursdeltakere smaker dere gjennom 10 mat - og vin kombinasjoner.

Sted/Dato: Oslo 26. mai/Stavanger 3. juni
Påmeldingsfrist: Oslo12. mai/Stavanger 20. mai
Pris: 1550,-
Målgruppe: Passer både kokker og servitører som ønsker å lære mer om dette. Passer godt for lærlinger og de som underviser i kokk og servitørfaget. Ellers er dette et fint kurs for de som mangler grunnleggende kunnskaper innen temaet og som ønsker å opparbeide seg mer kompetanse her.
Nivå: Grunnleggende, demonstrasjon og deltakende.
Kursleder: Vil være en av våre vinkelnere sammen med en matfaglig konsulent.

For mer informasjon kan du se vår hjemmeside www.gastronomi.no eller ta kontakt på telefon 51833785.
For påmelding send mail til gastro@gastronomi.no eller Gastronomisk Institutt, P.B 8002, 4068 Stavanger. Faks: 51833794

Gastronomisk Institutt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen