Vårkupp i polhyllene

En ung fyldig og karakterfull côtes-du-rhône er perfekt for den norske våren. I tillegg er den et skikkelig røverkjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2011 (20357) byr på nydelig skogsbærpreg og god friskhet oppi all konsentrasjonen. En flott vin til nær sagt alle typer retter med rødt kjøtt, bare ikke de letteste. Den trenger nemlig litt å jobbe med.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Denne vinen fra et av de mest tradisjonsrike vinhusene i Rhône, Jaboulet (som nå ikke lenger er familieeid, men overtatt av en sveitsisk finansmann), er ikke bare et fantastisk godt kjøp. Den er også en vin med karakter og god lagringsevne. Det gjør at den hever seg fra de fleste côtes-du-rhône i sitt prisleie. Ikke rart den har vært en av mine favoritter blant basisvarene gjennom mange år.

Høytliggende
Så er den heller ingen vanlig côtes-du-rhône, men en côtes-du-rhône-villages med egen AOC siden 1979, nemlig Beaumes-de-Venise. Denne "landsbyen" er mest kjent for sin søte vin . De samme gunstige klimatiske forholdene som gjør muscatdruene så gode, sørger for ekstra dybde til grenache og syrah.

Vinmarkene i Beaumes-de-Venise ligger nemlig ganske høyt sammenlignet med det store området for vanlig côtes-du-rhône. Opp mot 5-600 m.o.h. og med de karakteristiske Montmirail-fjellene som bakteppe. Disse fjellene beskytter mot den sterke og kalde Mistral-vinden fra nord.

Mellomlang lagring
Forskjellene i temperaturer mellom dag og natt er imidlertid store takket være høyden over havet. Jordsmonnet er sammensatt men hovedsakelig skrint, kalkholdig og steinete med unike komponenter for denne delen av Rhône.

Det forklarer både vår vins gode konsentrasjon og den fine friskheten og det rike preget av mørke bær. Men vi må også ta i betraktning at 2006-årgangen er vellykket. Ikke ekstremt varm som den kan være her i sør, og dermed ikke like massiv og konsentrert som 2005. Heller ikke like saftig, frisk og elegant som 2004, men et sted midt mellom hvilket gjør 2006'ene til gode viner å nytes nå, eller som i tilfellet med vår vin, for mellomlang lagring.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2017

Produsent:
Paul Jaboulet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône Villages
Pris:
209,90 kr
Varenummer:
2035701
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen