Varm vin i vårregn

At sol og varme etterfølges av regn også i den lyse årstid er et kjent faktum. Men ingen grunn til fortvilelse. Slike våte dager er nemlig det beste tidspunkt for å trekke frem en god rødvin som holder lavtrykket på avstand. Akkurat slik virker ukens vin.

Viña Mayor Reserva 2007 (13286) kommer fra Ribera del Duero som er Spanias for tiden hotteste vindistrikt. Her i det nordvestlige hjørnet av landet lages rike og sjenerøse rødviner av druen tinta del pais eller tinto fino som er de lokale navnene på tempranillo. Etterspørselen resulterer i relativt høye priser, men Viña Mayor Reserva tilhører det rimeligere sjiktet, ikke fordi den er en mindre god vin. Tvert i mot, her får du alt som forventes av en Ribera-vin: Rik duft av modne røde og mørke skogsbær, skog og fat. I munnen er den stoffrik med stort preg av skogsbær, fine tanniner og gode syrer.

Denne vinen er til tross for at den vil utvikle seg i 4-5 år til, 1997 er et stort og rikt år for Ribera, er likevel deilig å drikke nå. Aller helst vil den ha koteletter av årslam eller lettere vilt. Og det er jo mat som smaker på en regnværsdag. Men den får selvsagt også utmerket til god grillmat.

Produsenten bak Bodegas Viña Mayor, familien Barcelo, er veldig typisk for området, ved at de eier noen hektar men kjøper det aller meste av druene fra vinbønder med langtidskontrakter. Dette er en stor bodega men som størrelsen til tross klarer å holde et høyt kvalitetsnivå. Som de fleste andre viner i Ribera og i Spania for så vidt, har Viña Mayor Reserva fått en solid omgang med fat, i alt 18 måneder i amerikanske fat og med påfølgende lovbestemte to år i flaske.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen